image

Batman Belediyesi tarafından yapılacak olan Kuzey-Güney Çevreyolu ile Batman’daki trafik yoğunluğu büyük ölçüde azalacak. Bu yol, şehir merkezini tamamen çevreleyecek ve iç yollarda trafik yoğunluğunu rahatlatacak şekilde tasarlanmıştır. Yolun genişliği 40 metre, toplam uzunluğu ise 22 bin 500 metre olacak.

Vali Canalp, bu yolun Batman'ın şehir trafiği sorunlarını çözeceğini belirtti. Ayrıca, bu yolun sadece birinci aşama olduğunu ve ikinci bir projenin daha yapılacağını ifade etti. İkinci projenin, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak bir duble yol projesi olduğunu bu yolun şehrin uluslararası ve şehirler arası trafik yükünü kaldıracağını belirtti.

Bu duble yol ağıyla beraber hiç şehir merkezine uğramadan transit olarak şehre uğramadan, şehir trafiğini de rahatsız etmeden bu duble yoldan geçmiş olacağını belirten Vali Canalp, bu projenin uzun vadeli ve maliyetli bir proje olduğunu söyledi. Projenin aşamalı olarak yıllar içinde tamamlanacağını ve maliyetine göre ilerleneceğini belirten Vali Canalp bu tür uzun vadeli projelerin Batman için önemli olduğunu vurguladı.
MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *