image


Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Gazze'ye yönelik saldırıları uygarlığa sürülmüş kara bir leke olarak nitelendirdi ve Pekin'in acil ateşkes çağrısını yineledi.

Wang, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında "Çatışmanın devam etmesini haklı gösterecek hiçbir neden yok. Uluslararası toplum acilen harekete geçmeli ve derhal ateşkes sağlanmalı. Çatışmaların durdurulması en önemli öncelik haline getirmeli." ifadelerini kullandı.

İnsani yardımın sağlanmasının acil bir ahlaki sorumluluk olduğunu vurgulayan Wang Filistin'in Birleşmiş Milletlerin resmi bir üyesi olmasını desteklediklerini belirtti.

Çinli Bakan ayrıca Gazze'de yaşanan felaketin, Filistin topraklarının uzun süredir işgal altında olduğunun artık göz ardı edilemeyeceği gerçeğini dünyaya bir kez daha hatırlattığını kaydetti.

Filistin halkının uzun zamandır beklediği bağımsız devlet arzusundan artık kaçınılamayacağını belirten Wang "Filistin halkının uğradığı tarihi haksızlık nesiller boyu devam edemez" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay Wang, yerinden edilen Filistinlilerin nesiller boyu evlerine dönemediklerini vurgulamış, bunu dünyadaki en uzun süreli adaletsizlik olarak nitelendirmişti. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *