image

Özellikle sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden olan tahin, pekmez, helva, zeytin gibi ürünlerle bakliyat satışı yapan esnaf, Ramazan öncesinde satışlarda hareketlenmenin arttığını ve Ramazan ayının bereketi ile işlerinin daha da açılmasını beklediklerini ifade etti.

Mücahit İpekyüz

"Ürünlerimiz Ramazan ayına hazır ve müşterilerimizi bekliyoruz"

Sahur sofralarının vaz geçilmezi olan ürünlerin tezgâhlardaki yerini aldıklarını belirten Göktaksi esnafından Mücahit İpekyüz, “Hamdolsun Ramazan bereketiyle geldi. Biz esnaflar olarak hazırlıklarımızı yaptık. Müşterilerimizin en çok talep ettiği ürünleri tedarik ettik. Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Helva, tahin, pekmez, peynir çeşitleri, bal ve tereyağı gibi çeşitlerimizi tedarik ettik. Fiyatlar biraz artmış olsa bile diğer ürünlere göre normaldir. Fiyatları genel olarak elimizden geldiğince makul tutmaya çalışıyoruz. Özellikle helva, tahin, pekmez ve tereyağı, insan direncini artırdığı ve tok tuttuğu için daha çok tercih ediliyor.” dedi.

Zekeriya Doğan

“Fiyatları makul bir seviyede tutuyoruz”

Satışlarda gözle görülür artışların başladığını ifade eden Zekeriya Doğan isimli esnaf da “Ramazan bereketi ile gelir. Hayırsever vatandaşlarımızın yardım faaliyetleri bu dönemde oldukça artıyor. Bu noktada biz de gelen talepleri elimizden geldiğince makul fiyatlarla karşılamaya çalışıyoruz. Sattığımız ürünlerin fiyatlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Evet, piyasada bariz bir pahalılık var ama biz de bu noktada elimizden geldiğince vatandaşlar alabilsin diye fiyatlarımızı uygun tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dar gelirli kardeşlerimizi unutmamalıyız”

Ramazan ayında gıda ürünlere artan talebin fiyatları arttırmaması gerektiğini ifade eden esnaf Ramazan Sonğur, “Halkımızın maalesef çoğu dar gelirli ve onların da sofralarını gönüllerince kurabilmeleri için biz esnaflar olarak hassas davranmalıyız. Ramazan sebebiyle fiyatları yukarı çekmek yerine imkanlar dahilinde en uygun fiyatlarla satış yapmalıyız. Peygamber Efendimizin “Bizi aldatan bizden değildir!” uyarısını aklımızdan çıkarmamalıyız. Satışların artmasını fırsat bilerek fiyatları yukarı çekmek bir Müslümana yakışmaz. Ramazan’ın bereketine güvenerek bu şekilde davranmak kimseyi zararlı çıkarmayacaktır. Bu şekilde davranarak hem biz hem de vatandaşlar kazanmış olur.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *