image

Selahattin Eyyübi Caddesi ile Gök Taksi Kavşağını birbirine bağlayan ve Yeşil Türbe’nin bulunduğu 726. sokakta yaklaşık 20 gündür sürdürülen altyapı çalışmaları esnafı canından bezdirmiş durumda.

Sadullah Orhan

Sokakta kırtasiye dükkanı işleten Sadullah Orhan isimli esnaf, “20 gündür sokağımız inşaat halinde. Defalarca yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını istememize rağmen bir türlü istediğimiz sonucu alamadık. İş makinelerinin ve gelip geçen araçların oluşturduğu tozdan dolayı sabahtan akşama kadar tozlanan eşyalarımızı temizlemekle uğraşıyoruz. Tozdan dolayı müşterilerimiz sokağa gelemiyor. Bu sokakta çalışmalar 6 ay önce yeni bitmişken tekrar kazıp eski hale döndürdüler. İş yapamaz duruma geldik. Yetkililerden çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz.” dedi.

6 ay önce serilen asfaltın doğalgaz ve elektrik şebekesi için tekrar kazılmasının hem kaynak israfı olduğunu hem de işlerini etkilediğini vurgulayan Orhan, “Dükkanımızı açmasak olmuyor, açsak olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Toz kalkmasın diye sokağı sulamaktan iş yapamıyoruz”

Yusuf Coşkun

Aynı sokakta şarküteri dükkanı işleten Yusuf Coşkun isimli esnaf ise “Sabahtan akşama kadar toz kalkmasın diye elimizde hortumla sokağı sulamak zorunda kalıyoruz. Neredeyse 20 gündür yapabildiğimiz tek iş bu! Çalışmaların bitirilmemesi sebebiyle günün her saati toz içindeyiz. Hem nefes almakta zorlanıyoruz hem de kirlenen ürünlerimizin temizlenmesi ile uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“6 ay önce yaptılar, şimdi tekrar bozdular”

Yapılan çalışmaların çok ağır ilerlemesinden ve 6 ay önce altyapı çalışmaları tamamlanan sokağın 20 gün içinde 3 kez kazılmasından dert yanan Ramazan Songur isimli esnaf şikayetini şu sözlerle dile getirdi:

“Sokağımızın asfaltı ve kaldırımları daha 6 ay önce yapılmıştı. 20 gündür burayı 3 defa kazarak yeni yapılmış sokağı tekrar bozdular ve kaldırımların kırılıp sökülmesine yol açtılar. Altyapı çalışmaları bu kadar düzensiz yapılmamalı. Verilen emeğe, harcanan paralara yazık değil mi? üstüne biz 20 gündür oluşan toz toprak ve kargaşadan dolayı iş yapamıyoruz.

Kaldırımlar çukurlarla dolu, insanlar yolunu değiştiriyor”

Yapılan çalışmalarda bir düzenin ve koordinasyonun olmamasından yakınan Mehmet Yusuf Ekinci isimli esnaf da “6 ay önce yapılan kaldırımları söktüler, yeniden yapıyorlar diye biz 20 gündür toz toprak içerisindeyiz. En büyük sıkıntımız bu. Üstelik yeni yapılan kaldırımlarda da elektrik direkleri ve panolarının çevresi ile kanalizasyon kapaklarının çevresi çukur olarak bırakılmış ve tamamlanmadan bu şekilde duruyor. Gelip geçen yaşlılar olsun, çocuklu kadınlar olsun; birçok insan bu çukurlardan dolayı yolunu değiştirmek zorunda kalıyor. Sokak ise kazıldığı için kum ve taşlarla kaplı. Kısacası hem biz hem sokaktan gelip geçen vatandaşlar hem de sokağı kullanamayan araç sahipleri; herkes bu durumda mağdur ediliyor.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *