image

Şu anda ülkenin en önemli gündem maddelerinden birinin yaklaşık dört aydan beri devam eden İsrail vahşeti, mezalimi ve bunun karşısında özellikle İslam ülkelerinin takındığı tavır olduğunu belirten Mehmet Sait Ortaç, İslam ülkelerinin özellikle de Gazze halkının Türkiye’den çok şey beklediğini ama bu beklentilerin karşılanmadığını açıkladı. 


“Görüldüğü kadarıyla ve en azından kamuoyuna yansıyan ve bizim de müşahade ettiğimiz, kamuoyunun hepsinin vakıf olduğu üzere İsrail ile olan ticari ilişkilerde savaş öncesi durumdan kat kat hatta daha fazla bir ticari ilişki geliştiriliyor.” diye konuşan Ortaç, en azından bu katliam devam ederken ticaretin durdurulması gerektiğini belirtti.

“Şimdi herkes İsrail’e olan ticari ilişkilerin en azından bu kuşatma, bu vahşet devam ederken, ticari ilişkilerin kesilmesini beklerken maalesef günde iki üç gemi olan ticari ilişkiler şu anda duruma göre 8-10 gemiye çıkmış ve ayda yaklaşık 100 milyon dolara yakın belki de daha fazla bir ticari ilişkimiz oluşmaktadır.” diyen Mehmet Sait Ortaç halkın bu konuda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. “Hükümetten kamuoyunun beklentisi şudur. Söylemleriyle eylemlerinin birbirini tutmasını beklemektedir halkımız. Yani şimdi kamuoyunun önünde, kameraların önünde kalkıp da Gazze bizim kırmızı çizgimizdir dediğiniz bir durumda bunun karşılığını da yerine getirmek durumdasınız. Evet kesinlikle halkımız çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır." dedi.


“Yani bu kamuoyunun önündeki esip gürlemeler maalesef fiiliyata dökülmediği için halkımız ve özellikle Gazze halkı çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır. Çünkü mazlum Gazze halkının hakikaten bizim ülkemizden beklentileri çoktu. Hem ekonomik güç hem de siyasi, askeri güç bakımından hem de söylemler bakımından maalesef bunlar yerine getirilemedi.” Diyen Ortaç hükümetin Gazze politikasındaki yanlışlarından dönmesi gerektiğini belirterek hiçbir şey yapamıyorsa bile en azından İsrail ile ticari ilişkilerini sonlandırması gerektiğini, halkın hassasiyeti de göz önünde bulundurularak ticari ilişkilerin minimize edilmesi ve hatta sonlandırılması gerektiğini belirtti.   MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *