image

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Yeşil Kuşak Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Meyve Fidanı Dikim Törenine” Batman Valisi Ekrem Canalp'ın katılımı ile 460 meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yapan Vali Canalp, “Batman'da iki çeşit yeşil kuşak projemiz var. Yeşil kuşak projelerimizden bir tanesi, Batman'da duble yolların kenarlarına dikeceğimiz ya kara selvi ya mavi selvi ya da çam ağacı olacaktır. İkinci yeşil kuşak projemiz de; trafik yoğunluğu olmayan köy yollarının kenarına dikeceğimiz meyve veren ağaçlar projesidir. Birçok köy yolunun kenarı atıl şeklinde duruyor. Müsait olan bu şekilde alanlara bizler meyve veren ağaçlar dikmek suretiyle bütün ilçelerimizde yapacağız.” dedi.

Vali Canalp açıklamanın devamında, “Ancak biz bazı kriterleri dikkate alarak bu ağaçlandırma işlemi yapacağız. Örneğin köyde eğer keçi yetiştiriciliği var ise köylere bu şekilde meyve veren fidanları dikmeyeceğiz. Bu şekilde tespitlerimizi yaptıktan sonra bütün ilçelerimizde yakın zaman içerisinde fidan dikimi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *