image

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Batmanda 'da gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğum etkinlikleri öncesi düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) Türkiye genelinde 156 merkezde yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. . Ayrıca ilçe ve ihtiyaç görülen köylerde de okullar ayarlandı. Siyer sınavına giren vatandaşlara sınava girmeden önce gül suyu ve şeker ikram edildi.  Birçok vatandaşın ailece katıldığı Kutlu Doğum Siyer Sınavı ilçelerin yanı sıra Batman merkezde 25 okulda gerçekleştirildi.

90 Bin Kişi Katıldı

Sınav ile ilgili olarak açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, “Hamdolsun ki Kutlu Doğum Siyer Sınavımızı başarılı bir şekilde bitirdik. Batman olarak merkezde 25 okulda sınav tertipledik. Mümkün mertebe vatandaşlarımızı ikametgâhlarına en yakın okullara yerleştirdik. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene düzenlemiş olduğumuz Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın bu sene 5’şincisini düzenledik. Sınav Türkiye geneli yaklaşık 90 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Batman’da ise 10 binin üzerinde kayıt alındı. Bu kayıtları yarısı bayan yarısı ise erkeklerden oluşmaktadır. Ayrıca ilçelerimizde ve gerek gördüğümüz köylerimizde de okullar ayarlandı. Vatandaşlarımızın bu sene siyer sınavına olan teveccühleri bizleri fazlasıyla sevindirdi. Katılımın yüzde doksanlara bulduğunu gördük.” dedi.

Görevli Kardeş Ve Bacılarımıza Teşekkür Ediyoruz

Sınav süresince yardımcı olan tüm görevlilere teşekkür eden Aydın: "Sınavda bizlere yardımcı olan özellikle görevli öğretmen kardeş ve bacılarımıza sizin vesileniz ile teşekkür ediyoruz. Bu sene vatandaşlarımız tarafından peygamber efendimizin hayatı anlatan çok sayıda kitaplar alındı. Yapmış olduğumuz siyer sınavımız inşallah bütün insanlara hayırlı olmasını diliyoruz. Özellikle bölgemizde yaşanan olayların önlenmesi için insanlar peygamber efendimizin hayatını öğrenerek, kendi hayatlarına bir çeki düzen vermeleri gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Sonuçlar SMS Olarak Bildirilecek

 

Sınav sonuçlarının bir hafta içinde değerlendirmesinin yapılıp kamuoyuna paylaşılacağını söyleyen Aydın;  "Sınava giren tüm katılımcılarına puanları sms olarak gönderilerek bilgilendirileceklerdir.  Bu sınava katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Sınav sonuçlandıktan sonra en kısa zamanda kazanan kişilere ödülleri verilecek. Umre ödüllü kazananları da inşallah umreye göndereceğiz." dedi.

Sınav Kolay Ve Eğiticiydi

7- den 70'e katılımın sağlandığı kutlu doğum siyer sınavına katılan katılımcılar genel olarak sınavın kolay ve zorlu olmadığını ifade ederek duygularını gazetemize şöyle paylaştılar:

Mahmut Polat: “Sınav güzeldi. Kaynaktan sorular sorulmuştu. Çeşitli örneklemeler ile farklı rivayetlerin ele alındığı sorular sorulmuştu. Yılda bir defa siyerle ilgili yapılması güzel daha farklı etkinliklerle daha da güzel olmasını dilerim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, güzel bir çalışma oldu.”

Mehmet Şirin Toprak: "Sınav kolaydı. Çalışmamama rağmen sınavım bir kaç soru haricinde zorlanamadım. Arkadaşım vasıtasıyla geç kaydımız yaptım o nedenle çalışamadım. Ama sınav kolaydı.”

Abdullah Tunç: "Sınav zor değildi. Hazırlandığım sorular çıkmıştı. Sınav kitabımı okuyarak bitirdim. Hazırlandığım için zorlanmadım.”

Ahmet Yasin:  "Sınava hazırlandım. Sınavda bir iki tane soruda yalnız zorlandım.Genel olarak sınav kolay geçti.Sınavı düzenleyen ağabeylerime teşekkür ediyorum. Bizlere peygamber efendimizin hayatını daha iyi anlamamıza vesile oldular."

Mehmet Veysel Aslan: "Sınavım iyi geçti. Peygamber efendimizin hayatını unuttuğumuz kısımları tekrar hatırlamamıza neden oldu.  Düzenleyenlere teşekkür ederim. İnşallah bu sınavda bisiklet kazanmış olurum."

Muhammed Faruk Bozkurt:  "Siyer sınavına katılmak için geldim. Bu sınav sayesinde peygamber efendimizin hayatını daha iyi öğrendim."

Metin Batı: “Üniversite öğrencisiyim. bu tür etkinliklerin yapılması gerçekten çok güzel. toplum içerisinde peygamber efendimizin hayatı bu tür etkinliklerle topum hayatına öğretilmesi çok güzel”

Talha Onur: "Gerçekten çok güzel bir etkinlik peygamber efendimizle ilgili bilmediklerimizi öğreniyoruz. Örnek alıyoruz onları. Bu tür çalışmalar inşallah devam eder."  (Şevki Aslan)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *