image

Medrese Öğrencilerine Konferans Verildi

İl Müftüsü ile Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı, medrese öğrencilerine konferans verdi.

İrfan medresesinde Batman İl Müftülüğünün yapmış olduğu program çerçevesinde İl Müftüsü Turgut Erhan ve Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar öğrencilere konferans verdi.

İl Müftüsü Turgut Erhan, medrese öğrencilerine yaptığı konuşmada, "Burada sizlere verilen ilim ve irfanı en güzel şekilde öğrenip, hayatınıza aktarıp, yaşayıp, çevre ve etrafınıza örnek olacaksınız. Örnek ve önder nesil sizler olacaksınız. Buralar kadim medeniyetin izlerini en belirgin şekilde taşıyan topraklardır. Asırlar içerisinde çeşitli savrulmalar olsa da insani ve İslami manada ideal çizgiyi siz belirleyeceksiniz. Gittiğiniz her yer ve bulunduğunuz her platformda irşad ve tebliğ kahramanı Musab b. Umeyr (as) ruhuyla çalışıp, gayret göstererek Kur'an ve Sünnet bütünlüğü içerisinde etrafa ilim ve irfan yayacaksınız.” diyerek Musab b. Umeyr (as ) ' ın hayatından kesitler aktardı.

 

Daha sonra kürsüye gelen Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar ise, “İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakültelerinin Önemi” konusunda medrese öğrencilerini bilgilendirdi.(İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *