image



Şafak vakti yoğun baskınlara ve şiddetli top atışlarına maruz kalan Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı.

Gazze Şeridi'ndeki sağlık kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus'un doğusundaki Gazze Avrupa Hastanesi yakınındaki bir evin vurulması sonucu 2 kişinin şehit olduğunu, diğerlerinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal ordusu, Han Yunus şehrinin batısındaki evleri de yoğun bombardımana tabi tuttu.

Han Yunus’un batısındaki Emel Mahallesi’ni hedef alan topçu bombardımanıyla birlikte Nasır Hastanesi çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

İşgalin, Refah'ın kuzeyinde bir evi hedef alan bombardımanında biri kadın ve biri çocuk 4 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgalci rejimin, dün gece Gazze şehrinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi’ndeki bir eve düzenlediği saldırıda en az 15 kişi şehit oldu, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

Gazze Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre işgal ordusu saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 29 bin 692 kişi şehit oldu, 69 bin 879 kişi de yaralandı. Sağlık verilerine göre enkaz altında kayıp olan binlerce kişi var. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *