image

Sloganlarının altını dolduracaklarını vurgulayan Onat, “Batman Belediyesini beraber yöneteceğiz dedim. Peki nasıl olacak bu. Biz yönetime ilin en küçük birimi olan mahallerde başlayacağız. Her mahallede büyük toplanma alanları yapacağız. Bu toplanma alanda mahalle meclisi yeri inşa edeceğiz. Mahalle meclis üyeleri, belediye mahalle temsilcisi, mahallenin sağlık ocağındaki doktoru, mahalle okul müdürleri, mahalle ait zabıta, mahalle bekçisi, mahalle muhtarı ve mahalle kanaat önderliğinden oluşacak.” dedi.

Mahallede yaşayan herkesin meclisin doğal üyesi olacağını vurgulayan Onat, “Mahalle temsilcisi mahalle gençlerinde sivil savunma birimleri kuracak. Deprem gibi afetlerde herkes nasıl davranacağını bilecek. Tüm iş makinanın kayıt altına alınacak. Deprem gibi afetlerde hangi iş makinası nereye gideceğini önceden bilecek, mahalle temsilcisi bunun takibini yapacak. Ayda bir mahalle meclis toplantısı yapılacak. Alınan her karar belediyeyi bağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Projelerini sıralamayı sürdüren Onat, “Diğer günlerde bina gece 22 kadar etüt merkezi, hafta sonları sanatsal faaliyetler, kütüphane ve başta KÜRTÇE olmak üzere dil eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek. Ayrıca haftanın iki günü düğün salonu olarak faaliyet gösterecek. Nikah memurlarımız o günlerde orda hazır bulunacaklardır. 136 mahallemizin tamamında bu yapacağız.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *