image

'Zalim hükümet Müslümanlara zulmetti'

İslami kimliğinden dolayı türlü işkencelerden geçirilip tutuklanan ve 22 yıldır cezaevinde olan Mustafa Dayan için baba Sabri Dayan yeniden yargılanma talep etti.

 

Oğlunun 22 yıldır haksız gerekçelerle cezaevinde tutulduğunu söyleyen Sabri Dayan, 90’lı yıllarda Müslümanlara yönelik büyük eziyetler yapıldığını, bunun neticesinde oğlu Mustafa’nın da türlü işkencelerden geçirilip hapsedildiğini ve yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

Oğlu Mustafa Dayan’ın 22 yıldır suçsuz yere cezaevinde yattığını söyleyen Sabri amca, Ergenekon tahliyelerine vurgu yaparak “Devlet,  onların suçlu olduğunu bilmesine rağmen hepsini bıraktı. Benim oğlum ise Kur’an’ı yaşamak istediği için cezaevine konuldu. Oğlum suçsuzdur ve onun yeniden yargılanmasını istiyorum.” dedi.

 “Oğlum gibi binlerce masum insan cezaevlerinde”

Sabri amca 90 yıllarda İslami kimliğiyle yaşamak isteyenlere karşı büyük zulümler yapıldığını ve o dönemde oğlunun da bu zulümler nedeniyle tutuklanıp cezaevine konulduğunu belirterek şunları söyledi:  “O zamanın münafık hükümeti kim camiye gidip Kur’an öğrenmek istediyse herkesi toplayıp cezaevine attı. Oğlum gibi binlerce masum insan bu şekilde cezaevlerinde. Nasıl olurda yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Müslüman gençlerin hayatı böyle karartılır.” İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *