image



Misvak kullanımının basit olduğu halde kullanımının her geçen gün azaldığını belirten Kırtasiyeci Mikail Yıldırım, “Misvak ağacı üzerinde yapılan çalışmalar, misvakın dişleri güçlendiren ve çürümeyi önleyen, lekeleri gideren, dişlerin parlamasını sağlayan, diş etlerini sıkılaştıran ve beyazlatıcı etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Bu maddelerin diş ve ağız sağlığının yanı sıra vücudun diğer organlarına da olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Batı'da, misvak ağacının bileşenlerinden faydalanarak diş macunu üreten bazı ilaç şirketlerinin olduğu biliniyor.” ifadelerini kullandı. 

“29 YILDIR MİSVAK KULLANIYORUM”

Misvak kullanımının günlük hayatında ve kullanımından dolayı birçok faydasını gördüğünü belirten Yıldırım, “Misvak kullanımı hakikaten çok faydalıdır. Ben 29 yıldır kullanıyorum. Sünnet olması ve Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)’in birebir misvağı tavsiye etmesinden dolayı elimden geldiği kadar kullanmaya çalıştım. Fıkıh kitaplarında bile misvak kullanımı için önemli bir yer ayrılmıştır.” dedi. 

“İBADETLERİN HAYRINIDA ZİYADELEŞTİRİYOR”

Konuşmasının sonunda Yıldırım, “Dinimiz İslam temizliğe çok önem verdiği gibi temizlenip yapılan ibadetlere de ayrıca bir kıymet vermiştir. Bir Hadisi Şerif’te Peygamber Efendimiz ﷺ ‘Eğer ümmetime ağır gelmeyecek olsaydı, onlara her namazda misvak kullanmalarını emrederdim.’ Bir diğerinde ise ‘Misvak kullanarak kılınan namazın, misvaksız namaza üstünlüğü yetmiş kattır.’ Diye buyuruyor.” diye konuştu. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *