image

OKKAN DÖNEMİNDE DİNDAR KADINLARA İŞKENCE YAPILDI

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, “Gaffar Okkan döneminde bir ilk olarak Mü’mine bacılar gözaltına alındı ve vahşi işkencelerden geçirildi.” Dedi.

 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, sosyal medya hesabından, 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Gaffar Okkan’ın Diyarbakır’da görev yaptığı yıllarda, büyük hak ihlallerine imza attığını, insanların gözaltlarında vahşi işkencelerden geçirildiğini belirten M. Bahattin Temel, o dönemde inancını yaşayanlara hayat hakkı tanınmazken PKK'ye alan açıldığını dile getirdi.

PKK’YE ALAN AÇTI

Okkan’ın cenazesinin PKK tarafından sahiplenilmesini de bu bağlamda değerlendiren Temel, “PKK'ya alan açtığı için cenazesine de PKK sahip çıktı. Apo'yu gömer gibi onu başlarına taç yaptı.” ifadelerini kullandı.

90’lı yıllarda Okkan’ın emriyle camilere yapılan baskınlar sonucunda, camiden uzaklaştırılan neslin bugün şehirleri çukurlarla harabeye dönüştürdüğüne dikkat çeken Temel, bununla beraber onun döneminde emniyette paralel örgütlenmenin de yoğunlaştığına vurgu yaptı.

BÜYÜK HAK İHLALLERİ YAŞANDI

Okkan’ın görev yaptığı yıllarda yaşanan hak ihlallerinin büyük bir zulme dönüştüğünü belirten Temel, o dönem yaşanan acı ve mağduriyetleri şöyle ifade etti: “Gaffar Okkan döneminde hukuki sınırlara aldırış edilmeksizin gözaltına alınan mümin şahsiyetlere aylarca işkence edildi. Gözaltına alınan bazı Müslüman şahsiyetler, işkence ile şehid edildi. Birçok masum sırf inancını yaşamak istediği için yargısız infaz edildi. Gözaltında birçok Mü’min ve Mü’minelerin iffetlerine dokunuldu. Gaffar Okkan döneminde bir ilk olarak Mü’mine bacılar gözaltına alındı ve vahşi işkencelerden geçirildi.”

Temel, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajın sonunda ise “Yaşattığı bunca mezalimi mazlumlar adına Rabbimize şikâyet ediyor ve adli ilahiye havale ediyoruz.” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *