image

GENÇ ÖĞRETMENLERDEN TAKDİR TOPLAYAN GİRİŞİM

Batman’da ihtiyacı olan kütüphanelere ulaştırılmak üzere ‘Kütüphanelerimizi Kitaplarla Dolduruyoruz’ sloganıyla Genç Öncü Öğretmenler daha çok kitap toplamak için stant kurdu.

 

Batman’da Genç Öncü Öğretmenler Platformu öncülüğünde Batman Park alış veriş merkezinde ‘Kütüphanelerimizi Kitaplarla Dolduruyoruz’ sloganıyla kampanya başlattıklarını söyleyen Genç Öncü Öğretmenler Platomu üyesi Zeynep Adanır, okullarda kitapsız kütüphaneler kalmasın diye üç günlük stant kurduklarını belirtti.

Amaçlarının, kurmuş oldukları stant ile para elde edip daha çok kitap almak olduğunu belirten Adanır, ellerinde biriken kitapları da kitap ihtiyacı olan kütüphanelere  vereceklerini söyledi.

‘Kütüphanelerimizi Kitaplarla Dolduruyoruz’ sloganı ile başlatılan kampanyaya başta Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan olmak üzere birçok STK temsilcilerinin destek verdiğini ifade eden Adanır, “Standımızı 22 Ocak Cuma günü kurduk ve bu gün üçüncü günümüzle son buldu. Batman halkına teşekkür ediyoruz. Çocuklar ve büyükler herkesin kitaplara ilgisi vardı. Kurmuş olduğumuz standta Batman halkı kitapsever ve kitap okur olduğunu gösterdi.  Bu programımızı özellikle 15 günlük karne tatiline denk getirdik. Çocuklar kitap alıp, kitap okusunlar istedik. Tatillerini kitaplarla değerlendirmelerini istedik.” dedi.  

"MESCİDİ OLMAYAN OKULLARA MESCİD YAPTIK"

Yaptıkları faaliyetlere katkıda bulunmak için Genç Öncü Öğretmenler olarak kurdukları facebook sayfalarında çalışmalarının takip edilebileceğini söyleyen Adanır, “Genç Öncü Öğretmenler olarak ilk faaliyetlerimize Eylül 2015’te başladık. Şu anda üye sayımız 45’e ulaştı. Bizim amacımız hayırda birleşmek. Öncelikle kendi bünyemizde mescidi olmayan okullara mescid yapma faaliyetlerine giriştik. Ayrıca özellikle kütüphanesi olmayan okullara kendi aramızda bütçe oluşturup kütüphaneler kurduk. Kitapları eksik kütüphanelere kitap alıp kitap verdik. Kurmuş olduğumuz stant ile de   daha çok para elde edip daha çok kitap aldıktan sonra Batman’daki kitabı olmayan  kütüphanelere hediye olarak vermeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *