image

BATMAN’DA 5 BİN KİTAPLIK ÖZEL KÜTÜPHANE

5 bin Arapça, Türkçe, Kürtçe, Farsça kitabın bulunduğu özel kütüphane Batman’da bulunuyor.

 

90 yaşındaki Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım Kütüphanesi için 60yıldır kitap topluyor. Şimdiye kader 5 bin kitap toplamış. Ve bölgenin en büyük özel kütüphanesini oluşturmuş.

Kütüphaneden Batman’da ve bölgede bulunan âlimler faydalanıyor. Kütüphanede Arapça, Türkçe, Kürtçe, Farsça dilleri olmak üzere birçok dilde kitap bulunuyor.90 yaşındaki Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım’ın kendisinin yazdığı bir çok kitap da bu kütüphanede bulunuyor.

Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım TRT Kürdiye yaptığı açıklamada, “ Kütüphanede şeriat, tefsir hadis var, ihtiyacı olan herkes için kitaplarım var. Buraya gelen herkese müsaade ediyorum, gelip inceliyorlar. Ben de sürekli kitaplarımı inceliyorum, onlarda teselli buluyorum. Yaklaşık 5 bin kitap var. 60 yıldır kütüphanem için kitap topluyorum, imkânlarım olduğu müddetçe kitap topluyorum, kitapları çok seviyorum. Arapça, Türkçe, Kürtçe, Farsça dilleri olmak üzere her çeşit kitaplar var. Yaklaşık 8 tane kitap yazdım, onlar da bu kütüphanede… Amacım elimden gelinceye kader bu kütüphaneyi büyütmektir, burada talebelerimiz de var medresemiz de var.” İfadelerini kullandı.

 Kütüphaneden faydalanan Recep Ayhan adlı imam da yaptığı açıklamada, “Çok zengin bir kütüphanedir, eski ve yeni her türlü kitap var, araştırma ile ilgili bir ihtiyacım olduğu zaman bu kütüphaneye geliyorum ve kitaplardan faydalanıyorum.” Dedi.

 Diğer bir İmam Hamit Ergin ise, “Dünyada ne varsa bu kütüphanede var, her çeşit kitap var burada. Tefsir, hadis bugünün her türlü kitabı var bu kütüphanede.” İfadelerini kullandı. Şevki Aslan

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *