image

YARIYIL TATİLİNDE CAMİLER ŞENLENSİN

Anne babalara seslenen âlimler çocuklarının yarıyıl tatilinde sokaklarda kötü arkadaşlarla veya kâffelerde, televizyon başlarında vakit geçirme yerine cami ve Kur’an’a yönlendirilmelerini istedi.

 

YAVRULARIMIZ BEDBAHT OLMASIN

Yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Molla Beşir Şimşek, “Çocuklarımız geçen Cuma günü karnelerini alarak on beş günlük tatile girdiler. öncelikle hepsine başarılar diliyorum. Bu vesile ile anne babalara da bazı hatırlatmalarda bulunmanın faydalı olacağına inanıyorum. Değerli anne babalar, Çocuk, ana baba elinde bir emanettir. Çocukların temiz kalpleri kıymetli bir cevher olup, mum gibi, her şekli alabilir. Küçük iken, hiçbir şekle girmemiştir. Temiz bir toprak gibidir. Temiz toprağa hangi tohum ekilirse, onun mahsulü alınır. Onun için Ağaç yaşken eğilir demişlerdir. Bunun gibi çocuk da neye meylettirilirse, oraya yönelir. Eğer hayrı âdet eder, öğrenirse hayır üzerine büyür. Çocuklara iman, Kur'an ve Allahü teâlânın emirleri öğretilir ve yapmaya alıştırılırsa, din ve dünya saadetine ererler. Bu saadete ana-baba ve hocaları da ortak olur. Eğer bunlar öğretilmez ve alıştırılmaz ise, bedbaht olurlar. Yapacakları her kötülüğün günahı, ana-baba ve hocasına da verilir.” Dedi.

ÇOCUKLARIMIZI CEHENNEMDEN KORUYALIM

Kur'an-ı kerimde, nefeslerimizi ve aile efradımızı, yakıtı insan ve taş olan Cehennem ateşinden korumamızın emredildiğini belirten şimşek, “ Elli-yüz senelik kısa bir hayat için evladımızı dünya felaketlerinden korumaya çalıştığımız gibi, ebedi felakete duçar olmaması için ahiretini de korumamız lazımdır. Bir babanın, evladını Cehennem ateşinden koruması, dünya ateşinden korumasından daha mühimdir. Cehennem ateşinden korumak da, imanı ve farzları ve haramları öğretmekle ve ibadete alıştırmakla ve kötü arkadaşlardan ve zararlı neşriyattan korumakla olur.Çocuğu daha küçükken namaza alıştırmalıdır. Büyüyünce namaz kılması zor gelebilir. Başkasının malını çalmayı, haram yemeyi, yalan söylemeyi gözünde çirkin gösterecek şekilde anlatmalıdır! Böyle yetiştirip buluğa erince, bu edeplerin inceliklerini ona söylemelidir.Bütün fenalıkların başı, kötü arkadaştır. Kötü arkadaşları, onun, küstah, yalancı, hırsız, ve saygısız olmasına sebep olabilir. Senelerce de bu kötü huylardan kurtulamaz.” İfadelerini kullandı.

HAYDİ, ÇOCUKLAR CAMİYE

 Yarıyıl tatilinde çocukların camilere yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, “Bütün bu sebeplerden dolay en büyük nimetlerimiz olan çocuklarımızı dinlerini öğrenmeleri, Kur’an ve temel dini bilgileri alması için camiye yönlendirmeliyiz. Özellikle karne tatili nedeni ile sokakta kötü arkadaşlara, internetlere takılacağına veya televizyon başında zaman harcayacağına camilere yönlendirelim. Camiyi öğrensin namazı öğrensin. İslam’ın terbiyesinden nasibini alsın.” Dedi.

DÜN CAMİYE GİTMEYENLER BUGÜN CAMİLERİ ATEŞE VERİYOR

 Dün camiden, namazdan, Kuran’dan nasibini almadan büyüyen gençlerinin ne hale geldiğine herkesin şahit olduğunu belirten Şimşek, “Dün camiye gitmeyenlerin bu gün camileri, insanları nasıl ateşe verdiğine şahit oluyoruz. Hem kendilerine, anne babalarına ve tüm topluma nasıl acıdan başka bir şey vermediğine hepimiz şahit oluyoruz. Dolayısıyla diyorum ki yarınımızın güzel ve huzurlu olmasını istiyorsak bugün çocuklarımızı ilimli, irfanla, ama aynı zamanda imanla İslam’la yetiştirelim. Zira onlar yarınımızın sahibi olanlardır. Bu vesile ile bütün çocuklarımıza haydı çocuklar camiye diyorum .” ifadelerini kullandı. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *