image

 

 

 

Batman’da gruplar halinde gezinen misyonerlerin ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabı dağıtmasına halk tepki gösteriyor. Kitabın içeriğinde İsa’nın tanrı ve diğer insanları da onun oğulları olarak gösterilmesine ve bu kitapların dağıtılmasına tepki gösteren Batmanlılar, kimsenin yapılan propagandalara alet olmamasını istediler.

PROPAGANDADA ISRARCILAR

Misyonerlerin işyerine gelerek kendisine ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabı bedava verdiğini belirten esnaf Lokman Gültekin, “Bugün öğle saatlerinde gruplar halinde bazı yabancılar geziyordu. Daha sonra 2’si kadın olmak üzere 3 Uzakdoğulu yabancı dükkânıma geldi. Benimle bir süre konuştular fakat ben hiçbir şey onlardan anlamadım. Daha sonra tam çıkacakları esnada bana ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabını verdiler, fakat ben almak istemedim. Almam için ısrar ettiler ve bende almak zorunda kaldım. Bana bedava böylesi bir kitap vermelerine bir anlam veremedim.” dedi.

AMAÇLARI FARKLI

Gültekin, daha sonra kitabın içeriğine baktığında Hristiyanlık propagandasının yapıldığını ve Hz. İsa hakkında sapkın görüşlere yer verildiğini gördüğünü söyledi. Müslüman halkın misyonerlere karşı dikkatli olmasını ifade eden Gültekin, kendi şehirlerinde böylesi çalışmaların yapılamasının farklı amaçlar güttüğüne dikkat çekti. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *