image

 

Cizre ve Silopi’de yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalardan dolayı eğitime ara verilmesi nedeniyle iki ilçede eğitim gören yaklaşık bin 559 öğrenci, telafi eğitimi için Batman'a geldi. Batman’a getirilen 8’inci ve 12’inci sınıfta okuyan öğrenciler için telafi eğitimi verilecek.

Otobüslerle Batman'a getirilen öğrenciler, kentte bulunan yurtlara yerleştirildi. Cizre'den 600, Silopi ilçesinden ise 959 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 10 gün boyunca telafi eğitimi alacak. Öğrencilerin koordinesini sağlayan Cizre Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Ak, öğrencilerin eksik kalan eğitimlerinin tamamlanacağını söyledi.

Ak, "Cizre'den yaklaşık 600 öğrencimiz gelecek. Batman'da yurtlara yerleştiriyoruz. Telafi eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış olduğu bir çalışmayla inşallah öğrencilerimize 10 günlük bir çalışma ile başarılı bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz." dedi.

YURT VE OKULLAR HAZIR

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğrencilerin eğitimi hakkında şu bilgileri verdi: “Şu anda öğrencilerin intikali başladı. Yaklaşık bin 559 öğrenci buraya gelecek. Bu öğrenciler 8. ve 12. sınıf öğrencileridir. TEOG ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler yarıda kalan eğitimlerinin telafisi için Batman’da eğitimlerini tamamlayacaklar. Bakanlığımızın planlaması doğrultusunda bu öğrencilerimiz gelmeye başladı. Bu öğrencilerimiz için yurtlarımız ve okullarımız hazır. Bir de bu öğrencilerimizin öğretmenleri ve idarecileri de geliyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapacağız ve öğretmen eksikleri varsa bizler de buradan öğretmen takviyesi yapacağız.”

SAHTE DİPLOMALI ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINDI

Ayrıca, Batman’da sahte diplomadan dolayı görevden alınan A.Y. isimli öğretmen hakkında da bilgi paylaşan Aslan, “Sahte diplomadan A.Y. isimli bir öğretmenin de görevine son verildi. 15 Eylül 2015 tarihinde ilimize özel öğretmen olarak atanan sahte diplomalı A.Y. ismindeki öğretmenin 15 Ocak tarihinde Bakanlık tarafından diplomasının sahte olduğu tespit edildi. Daha sonra bize bildirilen bu öğretmenin görevine son verildi.” diye belirtti. Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *