image

Şubat ayının şehadet ayı olması dolayısıyla Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu, bugün saat 20.00'de merkez Yenişehir ilçesi Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde Şehitler Gecesi programı düzenleyecek.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, "Şubat ayı şahadet ayı olarak belirlenmiş. Bu ayda hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde birçok etkinlik yapılır. Gerek sempozyumlar gerek paneller gerekse de konferanslar yapılarak bu ayda şehit olmuş dava önderlerinin, dava erlerinin hayatları anlatılır. 'Ne için şehit oldular, onları şehadete götüren serüven neydi, hangi amel onları şehadete götürdü gibi' bunlar üzerinde durulur. Dolayısıyla Şehitler Kervanı Platformu olarak ülkemizde uzun yıllardan beridir şubat ayı geldiğinde birçok il ve ilçede sempozyumlar ya da konferanslar veriyoruz. Bundaki gayemiz ve amacımız şehitlerin hayatı ve davası unutulmasın. Çünkü peygamberlere bağlı olan ümmet, şehadet bilinciyle yoğrulmuşsa ve şehadet onlar için en büyük gaye olmuşsa asla o toplum zilleti görmemiş ve mahkûm olmamıştır." şeklinde konuştu.

Çelik, "Şehitler Kervanı Platformu olarak bugün saat 20.00'de Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde şehitlik ve şehadetle ilgili bir program düzenlenecek. Tüm halkımızı bu programa katılmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *