image

"KİRALAR VİCDANİ BOYUTA ÇEKİLMELİ"

Emlak Danışmanı Abdürrahim Tosun, artan kiralar yüzünden esnafın kan ağladığını söyledi. Ekonomik sıkıntıyı en çok esnafın hissettiğini dile getiren Tosun, "Esnafın yükü ağırlaştığı zaman toplum ekonomik olarak çökmeye mahkûm oluyor. Bundan dolayı esnafın sırtına binen bu ağır kira yükünün bir şekilde vicdani bir boyuta çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

"BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNSUN"

Kira yükünün artık dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Tosun, yetkililere çağrıda bulunarak şöyle devam etti: "Mülk sahiplerinden de vicdanlı olmalarını rica ediyoruz. Devlet yetkililerinden de ricamız; Bu konu ile ilgili bir çalışma ve denetleme yapılsın ve bir çözüm bulunsun. Batman'ın en işlek caddesi olan Turgut Özal Bulvarında 20 bin lira olan dükkân kiraları şu anda 100 bin liraya dayanmış durumda. Bu da esnaflar açısından kaldırılabilir bir yük değildir."

"İŞ YERLERİNİN DEĞER KAZANMASI KİRALARI ARTIRDI"

Kiraların esnafı zor durumda bıraktığını belirten bir diğer Emlak Danışmanı Orhan Tuncer, "Pandemi döneminde dükkânların değeri yerinde sayıyordu. Ama pandemiden sonra dükkânlar ve iş yerleri değer kazanınca kiralarda artış meydana geldi. Bu artışlarda fazla olunca esnafı zor durumda bırakıyor. Bu artışların yüzde 50 oranında olması makul seviyelerdedir. Ama onun üstü tabi ki kiracıyı zor durumda bırakıyor." ifadelerini kullandı.

"DEVLET KİRACIYI KORUMALI"

Yüzde 100'ün üzerinde kira artışı yapan yerlerin olduğunu ifade eden Tuncer, şunları söyledi: "Bu durum kiracıyı zor durumda bırakıyor ve maalesef zamanla işi bırakmak zorunda kalıyor. Kira artışları çoğu esnafın iş yerlerini kapatmalarına neden oldu. Bu da tabi ki istihdam kaybına neden oluyor. Devlet bu kira artışlarına karşı mülk sahiplerine karşı kiracıyı koruyacak bir denetim mekanizmasını kurması gerekir." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *