image

Gündüz saatlerinde binlerce aracın giriş çıkış yaptığı Bankalar Caddesi'nde yaşanan park sıkıntısı sebebiyle müşteri kaybı yaşadıklarını belirten Çarşı esnafı, şehir merkezinde trafiğin yükünü hafifletecek yeraltı otoparkı yapılması talebinde bulunuyor.

Özellikle Bankalar Caddesinde kimi yerlerde ikinci sıra halinde park eden araçlar yüzünden caddede trafiğin tıkandığını ifade eden Ahmet Ayhan isimli beyaz eşya esnafı, “Çarşı trafiği şu anda çok yoğun durumda. Bunun çözülmesi için yetkililerin bir an önce bu konuya el atması lazım. Bankalar Caddesindeki esnaf olarak bu caddenin rahatlatılması için acilen otoparka ihtiyaç duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Ahmet Aydın

BİRÇOK KENTTE SORUN YERALTI OTOPARKI İLE ÇÖZÜLMÜŞ

Birçok kentte şehir meydanının altına birkaç katlı yeraltı otoparkı yapıldığını söyleyen Ayhan, “Diyarbakır olsun Gaziantep, Şanlıurfa olsun, Türkiye’deki birçok kentte şehir meydanlarının altında yeraltı otoparkı yapıldığını biliyoruz. Bu otoparklar çarşı trafiğini rahatlatırken alışveriş yapmak isteyen müşterilerin araçlarıyla çarşıya gelmelerine imkân sağlıyor. Şu anda görüyorsunuz, cadde boyunca iki sıra halinde park yapılmış. Normal şartlarda burada bulunan trafik levhalarından anlaşıldığı kadarıyla burada park yasak ama millet aracını bırakacak yer bulamadığından bu şekilde bir yoğunlukla karşılaşıyoruz. Bazı noktalarda araçlar o kadar dip dibe park ediliyor ki, vatandaş yolun karşısına geçebilmek için 200 metre yürümek zorunda kalıyor. Özellikle ikinci sırada park etmek kesinlikle yasakken yer sıkıntısından dolayı durum bu halde. Ambulans ve itfaiye araçları bu trafikte çoğu zaman ilerleyemiyor ve bu sıkıntılar hemen her gün yaşanıyor. Böyle durumlarda bütün esnaf seferber oluyor, yolu açmaya çalışıyoruz. Bu durum sürdürülebilir bir durum değildir. Otopark sorununa mutlaka çözüm getirilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

EŞYA İNDİRİP BİNDİREMİYORUZ

İşyerlerinde eşya indirme bindirme yapamadıklarını vurgulayan Ayhan, “Mağazalara ürün geldiğinde veya bir ürün sattığımızda bunu indirmek ya da bindirmek için ya yer olmuyor; işlerimiz aksıyor ya da trafiği kilitlemek pahasına dakikalarca yol ortasında esnaflarımız eşya indirip bindirmek zorunda kalıyor. Eğer burada yeraltı otoparkı olmuş olsaydı inanıyorum ki bu sorunların hemen hiçbiri yaşamayacaktı. Tüm bunların yanında şu anda benim aklıma gelmeyen ya da şahit olmadığım onlarca başka sorunlar, bu park meselesi yüzünden yaşanıyor.” dedi.

Faysal Işık

Faysal Işık isimli esnaf ise “Otopark meselesi yüzünden gerçekten çok sıkıntı yaşıyoruz. İtfaiye araçları olsun, ambulanslar olsun, aciliyeti olan bir iş olsun; bütün bunlar buradaki park sorununa takılıyor. Esnaf gerçekten çok sıkıntı yaşıyor. Sadece sınıf değil kaldırımda yürüyen vatandaş da sıkıntı yaşıyor. Yayalar karşıdan karşıya geçemiyor. Bazen 10 tane araç dip dibe park etmiş oluyor ve yaya geçişleri engellenmiş oluyor. Hem esnafın işi bozuluyor hem de vatandaş cadde boyunca kaldırımda dahi rahat hareket edemiyor. Bazen ambulans ve itfaiye araçları geçebilmek için bir tekerleri kaldırımda ilerlemek zorunda kalıyor. Buraya acilen yeraltı otoparkı yapılması gerekmektedir.” ifadeleri kullandı.

İslam Işık

AMBULANS VE İTFAİYE ARAÇLARI SAATLERCE BEKLEYEBİLİYOR

İslam Işık isimli başka bir esnaf da “Çarşıda 15-20 dakikalık bir işi olan bir vatandaş aracıyla çarşıya gelemiyor. Bu da çarşıda bulunan biz esnafın müşteri kaybı yaşamasına yol açıyor. Çarşıda işini halledemeyen müşteri, ihtiyacını başka yerde karşılıyor. Park sorunu olmasa her gün çarşıya binlerce müşteri daha gelebilecek ve esnaftan alışveriş yapacak. Ama bana göre her şeyden önemlisi; ambulans ve itfaiye araçlarının geçiş sorunudur. Şu anda gördüğünüz manzarada ambulans zorla da olsa geçebilir belki ama itfaiye aracının şu anda bu yoldan geçişi bir saatten fazla sürecektir. Bu durum korkunç sonuçlara yol açabilecek bir şeydir. Bu sebeple çarşıda otopark sorunu mutlaka giderilmelidir.” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *