image

Sara hastası ve sol tarafı felçli olan Celal Yaman isimli vatandaş, her gün Ulu Camii kapısına koyduğu kartonların üzerine oturup ayakkabı boyacılığıyla geçimini sağlamaya çalışıyor. Ulu Camii çevresindeki esnafların ve camiye gelen vatandaşların ayakkabılarını boyayarak rızkını kazanmaya çalışan Yaman, soğuk havaya karşı direnebildiğini fakat yağmur yağdığı zamanlarda yerler ıslandığı için oturamadığından dolayı çalışamadığını belirtti.

Sara hastası olduğu için sık sık nöbet geçirdiğini ve kalıcı bir iş yapamadığını söyleyen Yaman, “2007'den beri ayakkabı boyacılığı yapıyorum sarı hastası olduğum için başka bir iş yapamıyorum. Kalıcı bir işte çalışamadığım için ayakkabı boyayarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

“YAZ KIŞ DIŞARIDA OTURUYORUM”

Yaz kış dışarıda oturarak bu işi yapmak zorunda olduğu için zorlandığını belirten Yaman, “Genellikle burada oturuyorum ama yağmur yağdığı zamanlar burada kalamıyorum. Çünkü yağmurdan dolayı yerler ıslanınca iş yapamaz hale geliyorum. Dondurucu soğukta da yaz sıcağında da burada oturarak çalışmak zorundayım.” şeklinde konuştu.

FELÇLİ HALİYLE AYAKKABI BOYUYOR

 Sol tarafı felçli olduğu için zorlandığını fakat bu işi yapmak zorunda olduğunu ifade eden Yaman, “Camiye namaz kılmaya gelenlerin ayakkabılarını boyayarak rızkımı kazanıyorum. Sol tarafım ayaktan koluma kadar felçliyim. Ayakkabı boyarken zorlansam da kendime ve eşime bakabilmek için bu işi yapmak zorundayım. Başka bir gelirim yok. Elimden başka bir iş de gelmiyor. O yüzden yaz kış boyacılık yapıyorum.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *