image

Artan maliyetlerden dolayı kesim fiyatlarını arttırmak zorunda kaldıklarını ifade eden berber esnafı, maliyetlerin kendilerini çok zorladığını söyledi.

Fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu söyleyen berber Selman Çıdam, "Şimdi günümüz şartlarında ortalama bütün fiyatlar sebebiyle biz berberler de fiyatlarımızı yükseltmek zorunda kaldık. Şartlar bizi buna zorladı. Saç tıraşı şu anda bir yıkamayla beraber 100 TL, saç sakal komple tıraşı da 150 TL yapmak zorunda kaldık. Daha önce 100-120 lira olan fiyatları bu şekilde yaptık." ifadelerini kullandı.

Müşterilerimizden Anlayış Bekliyoruz

Çıdam, fiyat artışlarına gelen itirazları anlasalar da, maliyetlerin artması nedeniyle bu fiyatların kaçınılmaz olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

"Müşterilerimizden arada itirazlar geliyor. Elbette onlar da haklıdır ama bu maliyetler ve şartlar altında bu fiyat kaçınılmazdır. Elimizde olmayan imkanlardan ötürü bu durumdayız. Aldığımız malzemeler çok fahiş oranlarda artmış durumda. 5 ay önce 30 liraya aldığımız malzemeler şu anda 100-120 liraya yükselmiş. Bu şartlarda maliyetlerimiz 3-4 kat artmasına rağmen yine de fiyatları elimizden geldiğince düşük tutmaya çalışsak da yine de bazı müşterilerimize yüksek gelebiliyor."

Müşteri Kaybı Yaşanıyor

Fiyat artışlarının bazı müşteri kayıplarına da yol açtığını söyleyen Çıdam, "Fiyatlar bazen müşteri kaybına yol açıyor. Ama en az ayda bir tıraş olunduğu için bu çok yaşanmıyor. Gap’tan, Belde’den gelen müşterilerimiz var, köylerden gelen müşterilerimiz var. Adam bir iki ayda bir saç tıraş oluyor. Bizim tıraşımızdan memnun oldukları için öyle ya da böyle işlerimiz devam ediyor. Fiyatlara arada itirazlar gelse de yine de genellikle müşterilerimiz bunu anlayışla karşılıyorlar." dedi.

Genel Bir Sorun

Fiyat artışlarının sadece berberlik sektöründe değil, her alanda yaşandığına dikkat çeken Çıdam, "Günümüz şartlarında fiyatların nasıl arttığını hep beraber görüyoruz. Sadece bir iki alanda değil, her alanda fiyatlar maalesef yükselmiş, hayat şartları ağırlaşmış durumda. Bugün bir kira maliyetleri, kullanılan eşya maliyetleri başlı başına bütün bu artışların sebebidir diyebiliriz. Gönül isterdi ki bugün bir tıraş beni 50 TL kurtarsın ben müşterilerimi 50 TL tıraş edeyim, ama şartlar malum." İfadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *