image

Beşiri ve İkiköprü arasından geçen Garzan çayından toplanan tatlı su balıkları, alım gücü düşen vatandaşların gözdesi haline geldi.

Balıkların doğal olmalarından ötürü hem besleyici özelliği sebebiyle hem de fiyatının uygun olmasından dolayı son zamanlarda diğer et ürünlerinden daha fazla rağbet gördüğünü belirten balıkçı Nihat Toy, vatandaşların son zamanlarda balığa daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Kırmızı et fiyatının çok aşırı yükselmesiyle beraber tavuk fiyatlarının da arttığını ifade eden Toy, “Garzan çayından avlanan Sazan, Şubot, Alyanak gibi cinsler en çok tercih edilen balık çeşitleridir. Vatandaşların hem alım gücünden dolayı hem de balık mevsimi olmasından dolayı balığa ilgisi son zamanlarda artmış durumda. Tatlı su balıkları deniz balıklarından daha ucuz olduğu için balık almak isteyen vatandaşlar en çok bizi tercih ediyor. Şu anda sattığımız balıkların fiyatı 80 ile 120 TL arasında değişmektedir. Vatandaşlar doğal olmayan şartlarda üretilen tavuğa aynı parayı vereceğine balık almayı tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *