image

İDEV - İdeal Eğitim Vakfı tarafından 11 Mayıs Cumartesi günü Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda Aile eğitim semineri düzenlenecek.

Ailenin ifsadına yönelik artan çalışmalara karşı ailenin korunması için eğitimler veren İdeal Eğitim Vakfı, "Ailem Cennetim Olsun" temasıyla Batman’da aile eğitim semineri düzenleyecek. Eğitimci yazar Fatih Taş “Başkası değil sen ilgilen” ana başlığıyla aile eğitimi semineri verecek.

 

Belde Mahallesinde bulunan Batman Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenecek olan seminer 11 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da başlayacak.

 

İdeal Eğitim Vakfı "Ailem Cennetim Olsun" temasıyla aralarında Batman'ın da olduğu 8 ilde her ay bir seminer düzenliyor.

 

İDEV seminer programlarının içeriği, amacı ve hedefi hakkında açıklamalarda bulunan İdeal Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Medeni Taş,

"İstatistikler her 3 evlilikten birinin boşanmayla sonuçlandığını gösteriyor"

Kur'an-ı Kerim'de Tahrim Suresinde 'Ey iman edenler! Kendinizi ve ehlinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden muhafaza ediniz.' ayetiyle başlattıkları çalışmanın amacına vurgu yapan Taş, "Bizler İdeal Eğitim Vakfı olarak özellikle son zamanlarda aileye yönelik ciddi bir ifsadın olduğunu gördük ve bu ayetin bizlere vermiş olduğu görev ve sorumlulukla yola çıkarak 'Ailem Cennetim Olsun' dedik. Küfür ve ifsat ehlinin aileyi hedef alması ve aile ile ilgili özellikle son zamanlarda dizilerden dünyevileşmeye kadar ortaya çıkan birçok ahlaki yozlaşma söz konusudur." dedi.

 

Aile eğitimi konusunda bir farkındalık oluşturma ve aileyi muhafaza etme noktasında "Ailem Cennetim Olsun" temasıyla seminerler düzenlediklerini söyleyen Taş, "Özellikle tüm ailelerimizi bu seminerlere davet ediyor ve bu hayırlı çalışmalara katkı sunmalarını istiyoruz. Çünkü ciddi manada boşanmaların arttığını müşahede ediyoruz. Bu kendi görüşümüz değil. Türkiye istatistik Kurumunun evlenme ve boşanma istatistiklerinde geçen yıl 574 bin çift evlenmiş ve bunlardan 181 bini boşanmış. Bu da yaklaşık her 3 evlilikten birinin boşanmayla sonuçlandığını gösteriyor." ifadelerini kullandı

 

“Bütün kardeşlerimizi ve ailelerimizi davet ediyoruz. Aile dediğimiz vakit sadece evli çiftleri değil, özellikle evlilik arifesinde olan genç kardeşlerimizi de istiyoruz. Çünkü gerek batıda gerek ülkemizde artık evlilik öncesi aile okulu dediğimiz aile ile ilgili seminerler veriliyor. İnşallah bu çalışmamız bu boşluğu dolduracaktır." şeklinde konuşan Medeni Taş tüm aileleri ve aile adaylarını seminere davet etti.     MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *