image

Duygusal anların yaşandığı mezarlıkta dua edip Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, geçen bir yılın ardından acılarının halen taze olduğu söyledi.

Sabah namazıyla başlayan ziyaret gün boyu devam edecek. On binlerce insanın sürekli ziyaret ettiği mezarlıkta görevliler tarafından da sürekli aşr-ı şerifler okunarak manevi hava korunmaya dikkat ediliyor.

"Allah hepsine rahmet eylesin"
Yakınları ziyaret etmek için mezarlığa geldiğini dile getiren Aykut Akbulut, "Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen ilk günkü gibi acılarımız tazedir. Vefat eden yakınlarımıza birer Fatiha okumak için bugün buraya geldik. Allah hepsine rahmet eylesin, şehadetlerini kabul etsin." dedi.

"Bugün burada bir hüzün, herkesin ortak bir derdi var"
Mahmut Karaman, "Asın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin en büyüğü Hatay ve Adıyaman'da yaşandı. Bugün burada bir hüzün, herkesin ortak bir derdi var. Allah bir daha bu gibi felaketleri dünyaya yaşatmasın. Allah'tan gelen başımızla gözümüz üzerinedir. Dünyaya baktığımız zaman israil, mazlum Filistin halkını katlediyor, dünya izliyor. Biz halimize şükrediyoruz, hamd ediyoruz. Bu başımıza gelen insan eliyle olmadığı için. Bugün insanlar mezarlığı doldurdu, taşırdı, aynı dili konuşuyoruz. Derdimiz, üzüntümüz bir. Vefat edenlere Rabbin rahmet eylesin, kalanlara sabır versin." ifadelerini kullandı.

"Bugün varız yarın olmayabiliriz"
Önemli olanın insanın ahiret hayatı olduğuna vurgu yapan Halil Tepe, "Cenab-ı Allah ne emrederse yerine gelecektir. İnsanın buna karşı yapabileceği bir şey yok. Önemli olan o bilinçte olmak, bugün varız yarın olmayabiliriz. Ebedi hayatın geçeceğini bilip ona göre yaşamalıyız. İnsanın ne zaman öleceği belli değildir. Allah ne zaman emrederse o zaman alıp götürüyor. Allah herkese sabır versin kolay değildir. Bir kalkıyorsun ki bir gecede ailenden diyelim ki elli kişi rahmetlik olmuş. Bizim köyde kırk kişi hepsi de genç insanlardı vefat etti. Vefat edenlerden biri on günlük evliydi, kendisi ve hanımı ikisi de hafızdı. Yıkılan bir ev onların evinin üzerine düşünce onların da evleri yıkıldı ve şehit oldular." şeklinde konuştu.

"Her bir kardeşimin beş çocuğu öldü"


Bir çok yakınını kaybeden Mehmet Nuri Demir, "Her bir kardeşimin beş çocuğu öldü. Diyebileceğim bir şey yok. Allah bir daha böyle felaketler vermesin. Allah bütün ümmeti Muhammed'i kazadan beladan korusun milletimize can sağlığı versin. Allah hepinizden razı olsun." dedi. (İLKHA)
https://www.ilkha.com/guncel/adiyamanlilar-depremin-yil-donumunde-mezarliga-akin-etti-377195

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *