image

Molla Alameddin Konak, bugün İslam aleminde kutlanacak olan Miraç Kandili dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın İslam'daki önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Rabbinin huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandilinin bugün idrak edileceğini anımsatan Konak, bu geceyi önemli kılan İsra ve Mirac mucizesi olduğunu vurguladı.

Bu gecenin Kur'an'da geçtiğini ifade eden Konak, "Peygamber Efendimiz hem ruhuyla hem de bedeniyle Mekke'i Mükerreme'den bir gecenin vaktinde Mescid-i Aksa gidiyor. Bu Kur'an ayetlerinde de geçmektedir. İsra ve Mirac'ı inkâr etmek dinden çıkmaya sebeptir. Bundan dolayı Mescid-i Aksa Müslümanlar için kutsal ve çok önemli bir yer tutmaktadır." dedi.

"Böyle bir vahşet görülmedi"

İslam'da önemli bir yeri olan Kudüs'te, Filistin'de Müslümanların bugün zulüm altında olduklarına dikkat çeken Konak, "Çocuklar, kadınlar ve bütün halk vahşi bir şekilde katledilmektedirler. Gazze'de yaşanan vahşeti insanlığın kabul etmemesi gerekir. İslam'da böyle vahşet görülmemiştir. Bu katliam ve soykırımı insan olan yapamaz ancak vahşi, barbarlar ve akılsızlar yapabilir." diye konuştu.

"Mescid-i Aksa için görevlerimiz vardır"

Siyonistlerin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın sadece kendilerine ait olduğunu iddia ettiklerini dile getiren Konak, "Sadece kendilerini hak sahibi görüyorlar. Kendi ırkları dışındakileri insan olarak bile kabul etmiyorlar. Mescid-i Aksa Müslümanlar için çok kutsal olduğu için bizlerin üzerine düşen görevler vardır. Nasıl ki bütün kâfirler hep birlikte hareket edip mücadele ediyorlarsa bizlerin de bu görevi yerine getirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa için gayretli olmalıyız"

Müslümanların Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması gerektiğini ifade eden Konak, "İslam'ın bizden istedi görevleri yerine getirmezsek Allah Teâlâ bunu bizden kabul etmez ve Allah'a karşı hesap veremeyiz. Umursamaz olmak hiç iyi bir şey değildir. Nasıl evimize ve ailemize karşı hassas isek İslam dininde mukaddes ve önemli olan ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için de o kadar çok gayretli olmamız gerekmektedir." dedi.

"Filistinli kardeşlerimize dua edelim, boykotu ise önemseyelim"

Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için mücadele eden Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi desteğin verilmesi gerektiğini kaydeden Konak, şöyle devam etti:

"Millet olarak elimizden gelen yardımı onlar için yapmalıyız. Allah'ın en çok duaları kabul ettiği zaman olan gece vakitlerinde uykumuzdan uyanıp gece namazı kılarak Filistin'deki kardeşlerimize dua etmeliyiz ve bunu kendimize adet haline getirmeliyiz. Boykot çok önemlidir. Bu konuda hassas olmalıyız ve bir Müslüman olarak bu görevimizi yerine getirmeliyiz. Devletlerde bu konu karşısında görevlerini yerine getirmelidir. Çünkü milletten çok onların yetki ve sorumlulukları vardır. Bundan dolayı devlet liderlerinin de bu görevi yerine getirmelidir."

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *