image

Bahçelievler Mahallesi Belediye Ek Hizmet Binası arkasında bulunan istasyonun açılışında konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, ulaşımda iyi bir seviyeye geldiklerini söyledi.

2016 yılında 35 olan otobüs sayını 87'ye çıkarttıklarını anlatan Canalp şunları söyledi:

"Bir tarafından sayıyı 35'den 87’ye çıkartırken, öbür tarafından yapmış olduğumuz başka bir uygulama da bizim otobüs filomuzun gençleştirilmesidir. Şu anda vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz otobüs hizmeti, filosu daha genç ve vatandaşımızın konforunu hizmet beklentilerini daha üst düzeyde sağlayacak otobüslere dönüşümü sağlamış durumdayız."

Aynı zamanda otobüs ve yolcu duraklarını da yenilediklerini ifade eden Canalp, "Bu çerçevede yeni nesil duraklarla vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet veriyoruz. Aynı zamanda Batman Belediyesi'nin ulaşım sistemini vatandaşlarımız BATUS uygulaması üzerinden telefonlarından her an takip edebilmekte ve hangi otobüsün hangi durağa hangi saatte geleceğine ilişkin bilgileri de elektronik ortamda hızlı ve seri şekilde alabilmektedir. Şehrimizdeki bu ulaşım ağını daha da iyileştirmenin çok daha ötesinde köylerimize yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bu çerçevede 20 köyümüze de ulaşımla ilgili hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılış sonrası Vali Canalp, istasyon merkezini gezip yetkililerden istasyon hakkında bilgi aldı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *