image

Batman'da Onkoloji ve Tanı Merkezi'nin bulunmaması nedeniyle 1940 kanser hastası başta Diyarbakır olmak üzere Onkoloji ve Tanı Merkezinin bulunduğu şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durum hastalara hem sağlık hem de ekonomik açıdan külfet oluşturuyor.

Onkoloji merkezinin tamamlanmasıyla birlikte kanser hastaları tedavilerini Batman'da gerçekleştirecek. Ayrıca Onkoloji Merkezi çevre illerdeki kanser hastalarına da şifa dağıtacak. Bu da Batman'ın sağlık üssü olma yolunda önemli adımlardan biri olacak.

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmede Onkoloji merkezinin inşaatının devam ettiğini belirterek merkez için ek ödenek talebinde bulundu.

Nasıroğlu, Koca'ya merkezin tamamlanmasıyla Batman'ın sağlıkta ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti.

Önemli konuların görüşüldüğü ziyarette kamu hastanelerinin ihtiyaç duyduğu tıbbi cihazların temini, uzman hekim ve yan dal uzman hekim branşının karşılanması bazı Aile Sağlık Merkezleri'nin revizyonu ve yeni bölge hastanesinin hızlandırılması ele alındı.  İlçelerde yapımı devam eden sağlık projeleri ile Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yeni ek hizmet binasının hızlandırılmasına ilişkin talepler de dile getirilerek görüşme tamamlandı.

Nasıroğlu, sağlık alanındaki hizmet standartlarını daha da iyileştirip Batman'ı sağlık hizmetleri noktasında daha ileriye taşımak için girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BASIN BÜLTENİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *