image

Kozluk Kaymakamlığı çalışmayla ilgili yaptığı bilgilendirme açıklamasında, “Kaymakamımız Sayın Ekrem GÜNGÖR öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri tarafından belirlenen yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bir yandan evleri temizlenirken diğer bir yandan da kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanacak. Her hafta düzenli olarak onlarca vatandaşımızın evinde temizlik yapacak ekiplerimiz, projeyi yıl boyu devam ettirerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaya 2024 yılında da devam edeceklerdir.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Proje kapsamında, 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki gelir seviyesi düşük kendi işlerini tek başına göremeyen engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın ev temizliği ve tadilatları yapılacak olup talep etmeleri durumunda yemekleri de yapılacaktır. Proje sayesinde vatandaşlarımız ile birebir sohbet edilerek samimi ve sıcak iletişim kurularak ihtiyaç ve talepleri tespit edilecektir. Sosyal Devlet olma ilkesi gereği vatandaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlanacaktır. Projemizin 2024 yılı boyunca devam etmesi planlanmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

Proje ile ilgili İlçe Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR de yaptığı açıklamada, “Bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız insan onuruna yakışır şekilde yaşama haklarına sahiptir. Bu proje ile yaşlı, engelli ve muhtaç bireylerimizin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı kalması kapsamında temizlik ve ev tadilatı işlerinin yanı sarı diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde ailelerin gıda, sıcak yemek ihtiyaçları ve sağlık sorunları da çözülecektir. Kaymakamlık bünyesinde yer alan tüm kamu kurumları, sağlık personelimiz ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız, Yalnız Değilsiniz diyerek onların ihtiyaçlarını gidereceğiz.” dedi.
Projeyle ilgili Vakıf müdürümüzden bilgi alan Kaymakam Güngör, Projeye katkı sağlayan Mütevelli heyet üyelerine, Vakıf Müdürü ve tüm çalışanlara teşekkür etti.
VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *