image

 E devletten evinizin altından fay hattı bilgisi alınabilir mi?

Hayır, e-Devlet'te evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulama seçeneği bulunmamaktadır. Ancak, AFAD'ın Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif sayfasını kullanarak adresinizi sorgulayabilirsiniz. Bu harita, Türkiye'deki deprem tehlikesini gösteren ayrıntılı bir haritadır. Adresinizi girdikten sonra, evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini görebilirsiniz.

E devlet evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Batman’daki evinizin altından fay hattı geçtiğini gösteren bir örnek aşağıda yer almaktadır.

Adres: Batman, Türkiye

PGA 475 değeri: 0.25

PGA 475 değeri, 475 yıllık bir dönemde, 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmesi durumunda, evinizin altındaki zemin yüzeyinde beklenen yer hareketini gösteren bir değerdir. Bu değer 0.25'ten büyükse, evinizin altından fay hattı geçtiğini ve deprem riskinin yüksek olduğunu gösterir.

Dolayısıyla Batman’ın PGA 475 değeri 0.25 olması gösteriyor ki; Batman’da 7,5 şiddetinde bir depremin meydana gelme ihtimali ortalamanın altındadır.

Yapılan sorgulama, evinizin altından fay hattı geçtiğini gösteriyorsa, evinizin depreme dayanıklı olduğundan emin olmanız önemlidir. Bu, evinizin güncel deprem yönetmeliğine göre inşa edildiğinden ve gerekli sigortalara sahip olduğundan emin olarak yapılabilir.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *