image

İlimizin ve bölgemizin kültürel zenginliği olarak bilinen tandır ekmeği için Batman Belediyesi’nin kadınlara destek vermek amacıyla başlattığı Tandır Evi projesi 2024 yılında da devam edileceği belirtildi.

Batman Belediyesi tarafından yapımına 2022 yılında başlanan Tandır Evi projesiyle, 2022 yılında 16, 2023 yılının birinci etabında 17, ikinci etabında ise 17 olmak üzere 45 mahallede toplamda 50 tandır evi yapıldı.

Mahalle buluşmalarında talep edilen tandır evlerinin yapımı 2024 yalında da sürdürülecek.

Konu ile ilgili Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ‘Mahalle Buluşmaları’ kapsamında gelen taleplerin değerlendirildiğini kaydederek, Vali Canalp’ın talimatıyla Batman’ın 14 farklı mahallesinde tandır evi çalışmasının devam ettiğini, 14 mahalleye ek olarak 2024 yılı içerisinde toplamda 50 tandır evini tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Bu çalışmaların sonunda Batman genelinde yapılan toplam Tandır Evi sayısı 100 olacak.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Tandır Evi çalışmaları İrmi, Çamlıtepe, Meydan, Çay, Fatih, Sağlık, Yeşiltepe, Gültepe, Petrol, Çarşı, Yenişehir, Sağlık, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde devam ettiğini belirtti.MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *