image



7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" operasyonundan sonra Gazze'de kadın ve çocuk başta olmak üzere yaklaşık 25 bin insanı şehit eden işgalci siyonistlerin soykırımı 107'inci gününde de devam ediyor.

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle soykırımın bir an önce sona ermesi için tepkiler sürüyor.
Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanlarının düzenlediği "sessiz yürüyüş" etkinliği 10'uncu haftada da devam etti.
"Fiili olarak onların ürünlerini almak, yaptığımız kavli duayla hiçbir şekilde uyuşmuyor"
Müslümanlar olarak 5 vakit namazın ardından Gazze'de devam eden zulmün sona ermesi ve işgalci siyonist rejimin yok oluşu için dua edildiğine vurgu yapan Tıp öğrencisi Abdullah Dinçadam, "Müslümanlara çağrım şudur; 'Allah rızası için, Filistin için ellerimizle duaya durduğumuz gibi lütfen boykot ürünlerine karşı da hassasiyetli olalım.' Duayı sadece kavli dua olarak algılamamalıyız. Fiili olarak onların ürünlerini almak, yaptığımız kavli duayla hiçbir şekilde uyuşmuyor. Eğer gerçekten dua olarak biz bunu istiyorsak o ürünleri almamalıyız. Bunu ciddi anlamda gündem edinmeliyiz. Ellerimizi açarak, 'Allah'ım israili kahr-u perişan eyle.' demek çok güzel bir duadır. Ancak dua yapılan ellerle onların ürünlerini aldıktan sonra, kahvelerini içtikten sonra, hamburgerini yedikten sonra o yapılan duanın ne anlamı kalıyor? Birbiriyle uyuşmuyor. Eğer ki o duayı ediyorsak, o kahveyi içmememiz ve o hamburgeri yemememiz gerekiyor. Bunu yaptığımızda yapılan kavli duanın fiili anlamda çakışmasına neden oluyor. Bu konuda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Sadece söz olarak değil, fiili olarak da israil ürünlerini boykot etmemiz gerekiyor." dedi.

"Bu zulmün bir daha yaşanmaması için boykotu sürekli gündemde tutmalıyız"

Dinçadam, "Bir sağlıkçı olarak başta sağlık sektöründe de ilaç konusunda ciddi bir boykotun olmasının gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece günlük meselelerden ibaret değil. Çünkü yıllardır kardeşlerimize zulmedilirken, biz günlük boykotlara sarıldık maalesef. Sonra tekrar ellerimiz onların ürünlerine gitti. Yürüyüşlerle, fiili olarak boykotlarla, sosyal medya hesaplarımızda, okullarımızda ve arkadaş ortamında bu zulmün sona ermesi ve bir daha yaşanmaması için bunu sürekli gündemde tutmalıyız." diye belirtti.

"Yurt dışında boykota hassasiyet gösterildiği için marka zincirler teker teker kapatılıyor"
Gazze'de 100 günü aşkın bir süredir insanların üzerlerine bombalar yağdırıldığını ve binlerce kişinin katledildiğine dikkat çeken Hemşirelik öğrencisi Feyza Karslıoğlu, "Yapabildiğimiz, elimizden gelen sadece dua ve boykot. Bu imkânsız olan bir şey değil. Çünkü Türkiye'de her ürünün yan ürünü var. Onların ürünlerinin boykot edilmesi ve devamlı olarak sürdürülmesi lazım. Yurt dışındaki birçok yerde marka zincirler teker teker kapatılıyor. Demek ki yapılan boykotun bir karşılığı vardır. İnşallah Türkiye'de de gerekli hassasiyet gösterilir, çünkü boykot çok önemli bir meseledir." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimize yardım etmek istiyor işgalcilerin ve onlara destek veren firmalarının ürünlerini kesinlikle boykot etmemiz lazım"
İşgalci siyonist rejimin ve onlara destek veren firmaların ürünlerinin kesinlikle alınmaması gerektiğine vurgu yapan Doktor Sümeyye Kocaaslan, "Aldığımız her üründe israile katkımız oluyor. Ve o ateş edilen silahlara ve atılan bombalara biz de katkı sunuyoruz. Biz Allah'a inanmış Müslümanlarız ve oradaki insanlar bizim kardeşlerimiz. O kardeşlerimize yardım etmek istiyorsak, şu an elimizden gelen boykotu yapmamız gerekir. Bu ürünler çok ucuz da olsa, kaliteli de olsa kesinlikle almamamız lazım." çağrısında bulundu.

"Gazze'nin zaferi için duaya kalkan ellerle siyonistlerin ürünlerini almayalım"
Gazze'nin zaferi için duaya kalkan ellerle işgalci siyonistlere destek veren ürünlerin alınmaması gerektiğine dikkat çeken Sevim Yardım, "Şu an israil malları hepsi indirimde. Maalesef hala onların ürünlerini alan oluyor. Bu ürünlerini aldığımız zaman oradaki çocuk ve masum kardeşlerimize kurşun olarak yöneliyor. Onların ürünlerini almasak ölmeyiz. Şimdiye kadar aldıysak da lütfen bundan sonra almayalım. Artık herkes bu konuda bilinçlensin. Gazze'de kaç aydır çoluk çocuk demeden katlediliyor. Hastaneler, camiler, okullar her yer bombalanıyor. İnsanların bile bile ürünlerini alarak onlara destek vermemesi lazım." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *