image

Van’daki Ahmed-i Hani Kültür Parkı çevresindeki binaların çatı katlarını barınak edinen binlerce güvercinin atılan yeme akın etmesi, görsel bir şölen oluşturuyor.

Van’da yıllar önce bölgede bulunan buğday pazarından dolayı İpekyolu ilçesindeki Ahmed-i Xani Parkını mesken edinen binlerce güvercin, özellikle kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanıyor. Barınak edindikleri çatılarda yem bekleyen kuşları çay ocağı işletmecisi Mevlüt İzci besliyor.

Her gün düzenli olarak kuşları beslediğini ve kuşlara karşı bir muhabbetinin olduğunu ifade eden İzci, “Buraya geldiğimde kuşlar vardı ama sayıları azdı. Bu kuşlara ufak ufak yem vermeye başladım. Sonra çuval çuval yem aldım. Alıştılar şimdi binlerce kuş var burada. Kuşların bakıma ihtiyacı var. Vatandaştan Allah razı olsun destek veriyorlar. Yazın 200-300 tane kuş varsa kışın 5 bin tane kuş oluyor. Vatandaşın verdiği buğday bazen yetmiyor. Yaz aylarında da su ihtiyacı oluyor. Yetkililere dedim ki bu parkın içerisinde bir gider hazırlayın. Bu kuşların yıkanması lazım. Kendim leğen, bidon bırakıyorum ama sabah geliyorum hurdacılar götürmüş. 35 yıldır bu hizmeti yapıyorum bundan sonraki hizmetimin daha çok olmasını istiyorum. Tek isteğim bu hayvanların başında kalmak, bu hayvanlarla ilgilenmek. Suluk olmadığı için havuz gibi bir şeyin yapılması lazım. Bu hayvanlarla ilgili muhabbet beslemek lazım. Hep birlikte bu kuşlara sahip çıkalım.” dedi.
İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *