image

HAK SAHİPLERİNE TAPULARI VERİLDİ

Batman Belediyesi tarafından Güney Çevre Yolunda 9 mahalleyi kapsayan 11 bin 500 hektarlık alanda yapılan revizyon ve yeni imar çalışmalarının tamamlanmasıyla oluşan 1373 parsele ait tapular, hak sahiplerine verilmeye başlandı.

Batman Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen tapu dağıtım töreninde yürütülen çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp; “Batman’ı çepeçevre kuşatan bir imar çalışması yaptık. Yapmış olduğumuz bu imar çalışmasının toplam alanına baktığımız zaman 42 bin dönümdür. Batman’ın şu an ki nüfusu 470 bindir. Batman’ın nüfusu kentsel dönüşümle beraber 1 milyon 100 bin bile olsa planlı bir şekilde bir kent haline getirecek olan bir imar çalışmasıdır. Buna Batman’ın dev imar projesi diyoruz. Bugünde burada tapu törenini yapmış olduğumuz alan bunun güney ve batı bölümünü kapsıyor. Bu alanın toplam büyüklüğü 11 bin 500’dür.  Burada 1373 taşınmazın tescil işlemleri yapıldı.” dedi.

“9 mahalleyi kapsıyor”

Açıklamanın devamında Canalp, “İrmi, Petrolkent, Seyitler, Güneykent, Çamlıca, Huzur, Çay, Beşevler ile Hilal mahallesi olmak üzere toplam 9 mahallemiz bu imar çalışmasından etkilendi. Bu imar alanın tamamında 5 katlı yapılar şeklindedir. Sadece burası değil Batman’ın genelinde yapmış olduğumuz 42 dönümlük imar çalışmasının tamamında da standart 5 kattan daha fazlasına biz müsaade etmedik. Son yaşamış olduğumuz deprem bir kez daha göstermiştir ki, Türkiye’de katların sayısı arttıkça depremsellik riski de artmaktadır. Hele hele Batman gibi zemininde yumuşaklık olan alanlar söz konusu olduğu zaman kat yüksekliği artı zemin yumuşaklığı depremsellik riskini daha da arttırmaktadır. Dolayısıyla yapmış olduğumuz en iyi imar çalışması 5 kattır.” diye konuştu.

“Yeni planlama geliyor”

Vali Canalp, “Batman’ı çepe çevre kuşatan kırk metrelik yolumuz var. Bu ring yolu karayolları ile 2’inci bir ring yolu daha olacak. Bu belediye ile yapacağımız bir yoldur. 40 metrelik bu yolda uzun vadede trafik problemini çözecek. Yakın zamanda 40 metrelik yolun kuzey bölümünde başlamak suretiyle inşasını da başlatacağız. Bunun dışında bu alanda neler var; sosyal donatı alanı,10 adet anaokulu, 14 adet ilkokulu, 9 adet ortaokul, 9 adet lise 1 adet yükseköğretim kurumu (diş hekimliği fakültesi), 10 adet sosyal tesis, 6 adet kültürel tesisi, 20 adet cami, 10 adet sağlık tesisi, 11 adet resmi kurum, 6 adet pazar alanı, 15 adet belediye hizmet alanı, 180 adette park, 2 adet mezarlık alanı, 2 adette açık spor alanı ve değişik alt yapı alanları burada yer alacak” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Murat Çalık, Batman Belediye Başkan Yardımcıları, ilgili kamu kurum müdürleri ile hak sahiplerinin katılımıyla gerçekleşen tapu dağıtım töreninde, Vali Canalp, temsilen yedi hak sahibine tapularını verdi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *