image


Yaptığı açıklamada işgalci siyonistlerin yaptığı zulme dikkat çeken HAMAS Siyasi İşler Başkanı İsmail Heniyye, "Filistin topraklarını gasp etmeyi, Filistinlileri öldürmeyi temel alan bir hareketin varlığıyla bölge güvenliğe ve huzura kavuşamayacak. Milletimiz meşru haklarına kavuşuncaya kadar direnişinden vazgeçmeyecektir. Halkımızla, özellikle de Gazze'de savaşanlarla ve direnişçilerle derin gurur duyduğumuzu ifade ediyoruz. HAMAS, kurtuluş ve bağımsızlık projesini gerçekleştirmek için tüm halkımızla birlikte çalışan bir Filistin ulusal kurtuluş hareketidir." ifadelerini kullandı.

İşgalci siyonistlerin suçlarını ortaya çıkarma yönündeki halk çabalarının devam etmesi için Filistin özgürlük ve adalet başlığı altında uluslararası bir ittifakın kurulması çağrısında bulunduğunu belirten Heniyye, şunları kaydetti:

"Gazze'deki insanlarımıza yardım sağlamak için insani koalisyonun kurulması çağrısında bulunuyorum. Filistin için özgürlük ve adalet başlığı altında uluslararası ittifakın kurulması çağrısında bulunuyorum. Ölümcül kurtuluş savaşında birlikte mücadele etmemizin zamanı geldi ve bu yol, işgalin katliamları ve buna Amerika ve Batı'nın desteği ışığında orijinal yoldur. Filistin direnişine destek için küresel bir cephe kurulması çağrısında bulunuyorum.

Lübnan, Yemen, Irak ve Suriye'deki direnişin kahramanlarını, ayrıca başkentlerde gururlu halkımıza destek için toplanan kitleleri selamlıyorum. Ülkelerimiz, milletimiz ve dünyanın özgür insanları, Gazze'de, Batı Şeria'da ve her yerde halklarımıza yönelik bariz saldırıyı durdurmak için gereken her şeyi yapmalıdır.

Kassam Tugayları, işgalin Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Batı Şeria'daki halkımıza yönelik saldırganlığını sürdürmesi ve Gazze kuşatmasının devam etmesi başta olmak üzere birçok nedenden dolayı Mescid-i Aksa seline başvurdu. Adalet Divanı'nın halkımızın hakkını verecek, Gazze'deki katliamları durduracak, faillerini yargılayacak bir karar vermesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz Yahudilere değil, topraklarımızı işgal eden, halkımızı yerinden eden işgalci siyonist harekete düşmanız. Biz savaş çığırtkanı değil özgürlükçüyüz." (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *