image

Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bulunan Hasankeyf Kuruyemiş Fabrikasının bahçesinde beslenen ceylanların mayıs ayında beklenen doğumları, ocak ayında gerçekleşince şaşkınlığa sebep oldu.

Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde bulunan fabrikasının bahçesinde başta ceylan olmak üzere tavus kuşu, Van kedisi, koyun, keçi, keklik gibi hayvanları besleyen iş adamı Ekrem Çetin, ceylanlarının bu sene erkenden doğurmasının şaşkınlığını yaşıyor. Çetin, erken doğan yavru ceylanın ilgi odağı olduğunu söyledi.

Fabrikasının bahçesinde uzun zamandır ceylan beslediğini belirten Ekrem Çetin, "Şu anda bahçemde dördü dişi, dördü erkek olmak üzere 8 adet ceylanım var. Yıllardır onlarla ben ilgilenirim. Ceylanlar genellikle aralık ayında çiftleşir ve mayıs ayında da doğururlar. Fakat bu sene dişi ceylanlar, ocak ayında doğum yapınca büyük şaşkınlık yaşadık." diye konuştu.

"İNSANIN EKSİK YANLARINI DOLDURUYORLAR"

Köy hayatını, doğayı, hayvanları sevdiğini belirten Çetin, sıkıcı şehir hayatı ve yoğun iş stresini bu yolla gidermeye çalıştığını ifade ediyor.

Hayvanlarla iç içe bir yaşam konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Çetin, "Özellikle işten arta kalan zamanımı hayvanlarla geçirerek hem stresimi atıyorum hem de rahatlıyorum. İnsanların hayvanlarla az da olsa iç içe yaşamalarını öneririm. Çünkü hayvan sevgisi hakikaten insanların eksik yanlarını doldurabilecek bir sevgidir. Kesinlikle ben böyle inanıyorum. Hayvanlarla iç içe yaşamak hem çocuklar açısından hem de yetişkinler açısından iyi bir şeydir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

“CEYLANLARIN ERKEN DOĞURMASINA ANLAM VEREMEDİK”

Yıllardır ceylan beslediğini ve çiftleşmeleri ve üremeleri konusunda bilgi sahibi olduğunu aktaran Çetin, “Bu sene ocak ayında doğurmalarına ilk defa şahit oldum. Bunun sebebini araştıracağım ama tahminim, küresel ısınmanın doğada oluşturduğu tahribattan kaynaklandığını düşünüyorum. Dünyanın mevsim ve hava dengesi o kadar bozuldu ki, hayvanların biyolojik özellikleri bile zarar gördü.” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *