image

İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kiraz ile birlikte Umut Kervanı Genel Merkezi'ne gelen çok sayıda parti üye ve gönüllüsü, Gazze için hem nakdi yardım hem de ziynet eşyası bağışında bulunarak örnek bir tavır sergiledi.

Kadınlardan kimisi yüzüğünü, kimisi küpesini, kimisi kolyesini kimisi de zor günler için biriktirdiği gram altınlarını, bileziklerini, çeyrek altınlarını bağışlarken, anneleriyle birlikte gelen çocuklar ise biriktirdiği harçlıklarını ve kumbaralarını Gazzeli yaşıtları için bağışladı.

"Filistinli kardeşlerimiz en önemli gündemimiz, Kudüs kırmızıçizgimizdir"

Gazze için yaptıkları anlamlı bağış ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kiraz, "Filistin'de 3 ayı aşkındır bir soykırım uygulanmakta, kadın, çocuk hunharca katledilmekte ve tüm dünya buna şahit olmakta. 7 Ekim'den bu yana kadın kolları olarak meydanlardaydık. Basın açıklamalarıyla, yürüyüşlerle, mitinglerle tüm organizasyonlara destek verdik. Çünkü Filistinli kardeşlerimiz bizim en önemli gündemimiz, Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir. İnsan olarak, Müslüman olarak bunu yapmalıyız. Dünya bu zulme sessiz kaldı. Dünya yaşananları izlerken timsah gözyaşları bile dökmüyor." dedi.

"Zulüm bitene, Kudüs özgür olana dek durmayacağız"

Daha önce de üye ve gönüllüleriyle birlikte aralarından topladıkları nakdi yardımları Gazze için bağışladıklarını ancak devam eden zulüm karşısında daha fazlasını yapma gereği hissettikleri belirten Kiraz, "Kardeşlerimiz orada hala aç ve susuz. Barınma, sağlık, elektrik gibi tüm ihtiyaçları devam ediyor. Umut Kervanı aracılığıyla yeniden kardeşlerimize yardım çağrısında bulunduk. Kimisi yüzüğünü, kimisi küpesini, kimisi nakdi yardım getirdi. İnşallah bu bağışlar Umut Kervanı aracılığıyla kardeşlerimize ulaşacak. Bizim yaptığımız küçük bir bağış. Bu zulme dur diyecek dünya liderleri bekliyoruz. Bizim gücümüz bu yardımı yapmaya, yürüyüş ve mitinglere yetiyor. Liderler de güçleri nispetinde bu zulme dur derlerse zulüm bitecek. Biz zulmün ilelebet sürmeyeceğini ve son bulacağına inanıyoruz. Filistin ve Kudüs özgür olacak. Bizler de bu özgürlük yolunda birer vesile olacağız. Sürekli meydanlarda, sosyal medyada haykıracağız, boykota devam edeceğiz, durmayacağız. Bu zulmün biteceğine inanıyoruz. İnşallah rabbim zaferi bize gösterecek. Tüm gönüllülerimizden Allah razı olsun. Umut Kervanı'na da bu hayra vesile olduğu için teşekkür ediyoruz." diye konuşu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *