image

HÜDA PAR Erciş İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın Gazze halkına yönelik yardım çağrısına destek veren çok sayıda Ercişli kadın, ziynet eşyalarını Gazze'ye ulaştırmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.

Bebek katili siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor.

Öte yandan Filistinli Müslümanlara yönelik destek çalışmaları da yoğun bir şekilde sürüyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Erciş İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın 'Gazze'ye ziynet eşyalarıyla destek' verme çağrısına duyarsız kalmayan çok sayıda kadın, Umut Kervanı’na gelerek ziynet eşyalarını bağışladı.
"Mescid-i Aksa bizim davamızdır"

Yapılan bağışlar ile ilgili konuşan HÜDA PAR Erciş İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Demir, "Biz bugün kardeşlik görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bugün Filistin’e yapılan saldırı aslında bütün ümmetin değerlerine, kutsallarına ve onuruna yapılan bir saldırıdır. Kahrolsun israil. israil’i kınıyoruz. Ey müminler, Mescid-i Aksa bizim davamızdır. Bütün ümmetin de bir dava olarak görmesi ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir. 7 Ekim’den bu yana zulme, haksızlığa ve zalim siyonistler tarafından soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimiz için hep sahada olduk ve Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da bulunmaya devam edeceğiz inşallah." dedi.

"Gazzeli kardeşlerimize bir umut olmak istedik"

Demir, "HÜDA PAR Erciş İlçe Kadın Kolları olarak Umut Kervanı aracılığıyla Gazzeli kardeşlerimize bir umut olmak istedik. Halkımızı da bu hayır kervanına davet ettik. Duyarlı davranıp davetimize icabet eden bütün kardeşlerimize HÜDA PAR Erciş İlçe Kadın Kolları Başkanlığı olarak, Umut Kervanı adına teşekkür ediyoruz. Allah kardeşlerimizden razı olsun ve yaptıkları yardımlardan ötürü cenneti ile mükâfatlandırsın." ifadelerini kullandı.

"Bacılarımız malları ile cihad ettiler"

Van Umut Kervanı İnsanı Yardım Derneği Erciş Temsilcisi Musa Akdeniz ise "Bugün HÜDA PAR Erciş İlçe Kadın Kolları Başkanlığı bizlere uğrayıp ziynet eşyaları ve nakdi yardımda bulundular. Allah kendilerinden razı olsun. Allah Hucurat Suresi’nin 15. ayetinde, ‘Mü’minler ancak o kimselerdir ki Allah ve Rasûlü’ne iman ederler, sonra imanlarında en küçük bir şüpheye düşmezler, malları ve canlarıyla da Allah yolunda cihâd ederler. İman iddia ve ikrarında özü sözü doğru olanlar işte bunlardır’ buyuruyor. Bugün Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimiz orada canları ile savaşırken burada da duyarlı olan bacılarımız malları ile cihad ettiler. Rabbim, yaptıkları bu hayırları kendilerine cennette azık etsin." şeklinde konuştu.    

Toplanan yardımların Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacağı belirtildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *