image

İşgalci siyonistlerin Filistin'in Gazze Şeridine yönelik yaptığı soykırımda yaralananlar tedavi için Türkiye'ye getirildi. Yaralılardan bir çocuk, bir kadın ve bir adam olmak üzere 3 Filistinli tedavi gördükleri Ankara Etlik Şehir Hastanesinde şehadete kavuştu.

Şehitlerden 2 aylık Yaman bebek, 59 yaşındaki Hasan Abed Hüssein ve 32 yaşındaki Ayşe Subhi Muhammed için Yahyalar Merkez Camii'de cenaze namazı kılındı. Yan yana konulan tabutlar Filistin ve Türkiye bayraklarıyla sarıldı.

Cenaze namazına HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Kararslan, Ankara Sivil Toplum Platformu başkanı Mustafa Kır, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Dr. Zahir Elbek, Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde STK temsilcileri ve Kudüs sevdalısı halk Cuma namazı sonrası saf tutup şehitler için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazı sonrası Filistin'e dualar edildi, siyonist işgalci teröristlere lanet yağdı.

Katil siyonistlere lanet Filistinli mücahitlere destek sloganları eşliğinde şehitler cenaze aracına aktarıldı. 3 Filistinli, Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

Edinilen bilgiye göre Filistinlilerin cenazeleri tüm çabalara rağmen Gazze'ye gönderilemedi. Şehitlerden ikisi kanser hastası ve 2 aylık bebek ise saldırılarda yaralanmış ve tedavi için Türkiye'ye getirilmişti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *