image

İçerisinde yürüyüş yolu, otobüs yolu ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra ışıklandırma sisteminin de yer alacağı projenin en kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Projenin tanıtımı ile ilgili açıklama yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Batman Belediyesi olarak şu anda 90 projemizi tamamladık. 65 projemiz halı hazırda devam ediyor ve 38’de planladığımız proje var. Toplam 193 projenin maliyeti de 10 milyar 133 milyon liradır. Bütün projeler bitmiş olanlar, devam edenler ve yapılacak olanlar hayata geçtiği zaman Batman’da gerçekleşecek olan şey ‘Marka Kent Batman’dır. Aynı zaman da bizim Batmanlılara sözümüz var. Batman büyükşehir olacak, büyükşehre giden yolun taşlarını teker teker döşeyeceğiz.” dedi.


“YAPILAN ÇALIŞMANIN BİR TARAFI BEŞİRİ BİR TARAFI HASANKEYF’E ÇIKIYOR”

Açıklamanın devamında Canalp, “Bugün burada yaptığımız çalışmada büyükşehre doğru giden yolda konulmuş bir taştır. Çünkü yapılmakta olan bu çalışma ana arter bir tarafı Beşiri’ye çıkar diğer tarafta Hasankeyf’e istikamete çıkan ve bu istikametlerin şehrin merkezine bağlayan bir projedir.” diye konuştu.

“BÜTÜN PROJEMİZİN MALİYETİ 72 MİLYON LİRA OLACAK”

Projenin detaylarına değinen Canalp, “Bu güzergahın alt yapısını düzenleyeceğiz. 2 bin 500 metre alanın içme suyu sistemini düzenleyeceğiz. Bin 700 metrelik alanda da yeni kanalizasyon ve yağmur suyu iletim hatlarını da döşemiş olacağız. Yeni yağmur hattını da bu güzergahta döşemiş olacağız. Yine bu güzergahta 3 tane döner kavşak ve akıllı sinyalizasyon sistemim kuracağız. Bin 200 adet ağaç dikeceğiz, 360 adette yeni aydınlatma direğini yapacağız. Çalışmamızın bir ayağı da 50 bin kilometre kare asfalt döşeyeceğiz. 23 bin metre kare de bazalt taşımızı döşeyeceğiz. Bütün projemizin bize maliyeti 72 milyon lira olacak.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Canalp, “Bu projelerimiz bittiğinde büyükşehre doğru giden yolda “Işıl ışıl Batman, pırıl pırıl Batman” vizyonumuzu da gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Yaklaşık bir hafta önce başlayan çalışmalarda, karayollarından Tüpraş girişine doğru içme suyu hattı döşenirken, eş zamanlı olarak da Tüpraş girişinden karayolları güzergahına doğru da yağmursuyu hattı döşeniyor. Belediye, binlik yağmur suyu hattı ile su baskınlarını minimize ederek taşkınların önünü geçecek.

Belediye kontrolünde Özgürlük Bulvarında gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında, bin 700 metre uzunluğunda binlik yağmursuyu hattıyla hane ve iş yerlerine zarar verilmemesi için kalıcı çözüm üretiliyor.


MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *