image

Çalışmalarıyla ile ilgili değerlendirmede bulunan Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, alt yapı ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirtti.

Alt yapı ile ilgili sorunları çözdüklerinin altını çizen Eren, "Şu an da üst yapı ile ilgili eksikliklerimiz. Bu eksiklikleri de aşama aşama gideriyoruz. Bununla ilgili de ilçemize doğal gaz döşeniyor. Bu yüzden kaplama yapıyoruz. Şu an da ilçenin yüzde 60’ına doğal gaz verildi. İnşallah önümüzdeki sene tüm ilçeye gazı vereceğiz. Doğal Gaz ile ilgili bir sıkıntımız yok ve planlama istediğimiz gibi gidiyor" dedi.

İlçeye 176 bin metrekare parke taşı da döşediklerinin altını çizen Eren, parke taşının yanı sıra yaklaşık 3.5 km asfalt döşediklerini sözlerine ekledi.

İlçenin mezarlık ihtiyacını da giderdiklerini anlatan Eren, " 35 dönüm üzerine yeni bir mezarlık yaptık. Bunun idari binası ve diğer sistemleri de var. Yine 2 bin metrekare kapalı alana tekstil üretim alanı yaptık ve bitirdik. Üretim yapılabilmesi için ihalesi yapıldı. İnşallah 2 ay içerisinde 150 kişiye iş kapısı açılmış olacak.” Diye konuştu.

Eren, " Tek bir projede 6500 metre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattı imalatı yaptık.  15 Temmuz Parkı'nın tadilatına başladık." Şeklinde konuştu.

Belediye’yi 170 milyon TL borçla devraldığını söyleyen Eren “Şu ana kadar özel sektörle birlikte 115 milyon TL borç ödedik. Kısa vadeli aldığımız kredilerin yüzde 70’ini de ödedik. Borç öderken ne yazık ki iç borç sorunuyla karşılaştık. Şu anda borcumuz 220 milyon TL civarında. Bu borcun 50 milyon TL’si iç borçlanmadan kaynaklı. Yüzde 60’i işçi diğeri de resmî kurumlara ait oluşan borçlardır. 5 Yılda hayata geçirdiğimiz yatırımların bedeli ise 27 milyon TL civarındadır. Biz Belediye’yi borçlandırmadık, borç ödedik ama hep iç borçlanmayla karşı karşıya kaldık. Belediye’nin hesaplarını da şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyuruyoruz." Dedi.

İlçe genelinde ve Bekirhan beldesinde yaptıkları çalışmalar kapsamında topladıkları çöpleri ve atıkları değerlendirdiklerini dile getiren Eren, günde 17 ton çöpü Siirt’e bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderdiklerini ve çevre temizliğine katkıda bulunduklarını aktardı.

Üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan ücretsiz servis desteğine de değinen Eren, " İlçede oturup da Batman Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimize ulaşım desteği sağlıyoruz. Aynı şekilde Batman'da oturup da Kozluk’ta öğrenim gören öğrencilerimize de aynı desteği veriyoruz. “Dedi.

Yeni şeyler söylemek adına önemli işler yapacaklarını belirten Eren, yeni dönemde yapacakları icraatları da açıkladı.

Eren, "Önümüzdeki süreçte ilçe otogarını yapacağız. Parke üretim tesisi kurmayı da hedefliyoruz. Böylelikle belediye olarak kendi ihtiyacımızı karşılayacağız.  Gençlere yönelik de iş istihdamı yaratacak bir ortamlar oluşturacağız. Yeni dönemde yeni ve modern bir Belediye hizmet binası yapmayı da düşünüyoruz." Şeklinde konuştu.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *