image

Fatih Belediyesi Neslişah Sultan kültür Merkezi'nde çoğunluğu kadınlardan oluşan yoğun bir katılımla gerçekleşen müzayedede, birbirinden kıymetli sanat eseri açık arttırma usulü ile satışa sunuldu.

20 STK'nın katılımıyla Filistin yararına gerçekleştirilen müzayedede, çoğunluğu hat sanatından oluşan 50 geleneksel ve çağdaş sanat eserinin satışı gerçekleştirildi.

Türkiye'de öğrenci olan Gazzeli Tahir Fettuh'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin'de yaşananlardan sonra israil için sonun başlangıcı olduğunu dile getirdi.

"Savaşı sadece Filistin'de değil hepimizin iç dünyasında gerçekleştiriyor"

İşgal rejiminin bir karakol, asıl meselenin ABD olduğunu belirten Yıldırım, "Biz, Türkiye'deki Amerika aleyhtarlığını her artırdığınızda, ABD panikleyecek ve israile 'dur!' diyecek. Amerika gücünü çektikten sonra Netanyahu'nun bir gücü kalmayacak. Japonya'ya atılan bombalardan daha fazlasının Gazze’ye atıldığını ancak Gazze halkının halen ayakta. Zafer geliyor merak etmeyin. Zafer çok yakında. Filistin savaşı sadece Filistin'de olmuyor. Bu savaş hepimizin iç dünyasında gerçekleştiriyor. Filistin Furkan'dır, doğru ile yanlışın ayrılmasıdır. Bu savaş sırasında kim nasıl yaşadıysa aynı tavırları deşifre oluyor. Eğer içinizde kin ve haset varsa burada ortaya çıkıyor, merhamet varsa o da burada ortaya çıkıyor. Bizler birliktelik ve kardeşliğe devam edelim, tek hedefimiz o küçük kız çocuğunun gözyaşlarını silmek olsun." dedi.

7 Ekim tarihi dirilişin başlangıcı

7 Ekim'den bugüne Gazze'de yaşanan ölümlerin birçok insanın kalbinin dirilmesine vesile olduğunu kaydeden gazeteci-yazar Taha Kılınç, "Gazze'de can veren kardeşlerimizin dünyanın dört bir tarafından insanların kalplerinin dirilmesine yol açtığını gördük. Bu bir katliam, soykırım gibi görünse de bütün bu süreç bir dirilişin başlangıcıdır. Bu süreçte israilin dünya üzerindeki imajı ve yenilmezlik görüntüsü de sarsıldı. En önemli kazanımın ise boykot bilinci ve sürdürülebilmesi noktasında yaşandı." diye konuştu.

Filistin'i çocuklara anlatmak için animasyonların, çizgi filmlerin üretilmesi ve gençlere anlatmak üzere romanların yazılması gerektiğini kaydeden Kılınç, herkesi Filistin meselesini gündemden düşürmemeye ve ellerinden geleni yapmak için gayret göstermeye davet etti.

"Filistin için direnişe devam edeceğiz"

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Hatice Karasakız ise 7 Ekim’den itibaren Eminönü'nde bir sessiz oturma eylemi yaptıklarını, ardından 90 STK ile birlikte Sultanahmet'te 15 günlük "Nöbetteyiz" eylemini düzenlediklerini hatırlattı.

İlk 2 eylemlerinin bilinçlendirmeye yönelik olduğunu vurgulayan Karasakız, bundan sonra yapacakları etkinliklerle Gazze'nin ihya ve inşa sürecine katkı sunacaklarını, Filistin'in ihyası ve inşası için ayakta kalmaya ve direnmeye devam edeceklerini ifade etti.

Vicdani bir uyanış yaşıyoruz

Son 2 ayda yaşananların bugüne kadar gelen tarihsel sürecin bir sonucu olduğunu belirten Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Kurucu Üyesi Şeyma Üstün ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreç aynı zamanda İslam dünyası ve insanlığın miladıdır. Vicdani bir uyanıştır. Güneşin batıdan doğmasından mesut olduk ama bir taraftan da utanılası bir şey ama biz bunu hak ettik. Cenabı Allah, Müslümanların ayaklar altına düşmüş zilletini hep beraber kaldırmayı nasip etsin bizlere. 7 Ekim bizi anneler olarak harekete geçirdi, daha sonra ailelerimizle birlikte devam ettik. Bu yolda rabbim muvaffak olmayı, zaferi görmeyi nasip etsin."

50 eserin satışı yapıldı

Gazeteci-yazar İsmail Kılıçaslan'ın sunumuyla yapılan müzayedede; Cumhurbaşkanlığı Mushaf Projesinde yer alan Kehf Suresi 1-10. Ayetler İstanbul Nakkaşhanesi tıpkı basımı, Hilye-i Şerif Sülüs-Nesih Levha, İsm-i Nebi Celi Sülüs Levha, Şehit ve Cennet Tasviri Minyatür Tablo gibi eserlerin aralarında yer aldığı eserler takdim edildi. Hattat Hasan Çelebi, Ali Hüsrevoğlu, İsmail Hakkı’nın hat eserleri, ressam Nevin Külünkoğlu, Hüsniye Ekmekçioğlu ve Amine Sultan Tan’ın tabloları, karikatürist Hasan Aycın'ın çizimleri açık artırma usulü ile satıldı.

Müzayede ve Filistin temalı el işi ürünlerin yer aldığı sergiden elde edilen gelir Gazze'ye aktarılacak.
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *