image

Vali/Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve beraberlerinde Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürü, Bölge Müdür yardımcısı, Taşkın Şube Müdürü, Batman DSİ Şube Müdürü, Batman Belediye Başkan Yardımcısı ve BASKİ Müdürü ile birlikte, İlimiz merkez ile Kozluk, Sason ve Beşiri ilçe merkezlerinin selden korumak için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyarette bulundular.

Batman’da 19 Kasım tarihinde yaşanan sel felaketi sebebiyle yapılmış ve yapılacak işlerle ilgili yapılan görüşmelerin neticesinde Batman İl Merkezi ile taşkın yaşanan Kozluk ilçe merkezi, Sason ilçe merkezi ve Beşiri ilçe merkezlerinin bir bütün halinde komple çalışılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Batman il merkezindeki taşkın riskini en aza indirebilmek üzere yeni yapılacak bir Kuşaklama Kanalı ile DSİ Sulama Kanalının da entegre edilmesi ve taşkın sularının şehir merkezinden bertaraf edilmesi ile ilgili çalışmaların nasıl yapılabileceği görüşüldü.

Ziyaret sırasında, Batman il merkezi ile Hasankeyf ilçesi, Kozluk Bekirhan ve Batman Merkez Balpınar Beldeleri ile arada kalan köylerin içme suyunu elektrik enerjisi harcamadan doğal cazibe ile sağlamak üzere “Silvan Barajından Batman’a su getirme projesi” ile Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile İkiköprü beldesi ve arada kalan köyler için de “Garzan Barajından İçme Suyu getirme Projesi”nin hayata geçirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı.

Ayrıca, Batman Çayı Islahı 3. Kısım işinin başladığı ve kalan 22 km’lik kısmın da “Batman Çayı Islahı 4. Kısım” kapsamında yatırım programına teklif edilmesi karara bağlandı.

M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *