image

Yurt dışından yolcu ile beraber getirilen telefon kayıtları pasaport üzerinden belirli bir fiyat ile yurt içinde kullanımına sunuluyor. Yurt dışı telefon kullanımı için alınan harç bedeli yıllık enflasyon oranına göre değişiklik gösterdiği gibi Resmî Gazete’de yayımlanan kararlara bağlı olarak da yıl içinde artabiliyor.

Yolcunun yurt dışı getirdiği telefonun kaydı yapıldıktan sonra E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama sayfası üzerinden sorgusu yapılabiliyor.

EN SON YAPILAN ZAM İLE BİRLİKTE ŞU AN IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılında alınan karar ile birlikte IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak 20 bin TL'ye yükseltilmişti.

TELEFON KAYIT HARCINDA ARTIŞ OLACAK MI?

Her sene yapılan zamlar ile birlikte şu an 20 bin olan yurt dışı getirilen telefonların zam ile birlikte yüzde 58,46 yükselerek 2024 yıl başında 31 bin 692 lira olacak.

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFON IMEI KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun açıkladığı üzere 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor.

Kayıt yaptırmak isteyenlerin kayıt hakkı var olup olmadığını öncelikle sorgulaması gerekiyor. Sorgulamanın ardından yıl içinde kullanım hakkı olan vatandaşlar bu haktan yararlanabilir.

Vatandaşların herhangi bir şirket veya aracı olmadan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *