image

İşgalci siyonistler, 7 Ekim'den bu yana Gazze halkına yönelik vahşice ve barbarca saldırılarına devam ediyor.
Devam eden soykırım ve işgale karşı sessiz kalınmasının kabul edilmeyeceğini dile getiren vatandaşlar fiili müdahalenin başlaması için zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı.
İşgalci siyonistlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini dile getiren Hukukçular Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Işık, "Dünya Müslümanları Filistin konusunda tek bilek olmak zorundalar. İnancımıza göre zulüm kimden gelirse gelsin bir Müslüman bu zulmü önce eliyle, yapamıyorsa diliyle bunu da yapmıyorsa kalbiyle buğz etmelidir. Her bir insanın en azından hadis-i şerifte geçen buğz etmeyi yerine getirmesi gerekiyor. Biz hem Türkiye'de hem dünya çapında hukukçular olarak bu soykırıma gerekli cezaların verilmesi için BM'ye, NATO'ya ve buralara üye olan bütün ülkelerin soykırım suçu işleyen israilin ve yetkililerin yargılanması için müdahalelerde bulunduk. inşallah bunlar da biran önce yerine gelir ve uluslararası mahkemelerde cezalarını alırlar." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın izniyle onlar Gazze'de belalarını bulacaklar"

Mücahitlerin siyonistlere büyük kayıplar yaşattığını dile getiren Mavi Marmara Gazisi Abdullah Keskin, "Halkı Müslüman olan 57 ülke var, maalesef bir kısmı kınamaktan öteye geçmiyorlar. Bir kısmı da maalesef siyonist israille işbirliği içerisindedir. Mahmut Abbas bunlardan biridir. Bu katliam yaşanırken Suudi Arabistan utanmadan festival düzenliyor. Gazze'deki kardeşlerimiz sadece siyonist israillle değil, bütün dünya kafirlerine karşı savaşıyorlar. O muvahhitler aslanlar gibi onlara kök söktürüyorlar. siyonist israil her zaman olduğu gibi o masum ve sivil insanları ancak havadan bombalayabiliyor. Allah'ın izniyle onlar Gazze'de belalarını bulacaklar. siyonistler orada yok olacak ve cehennemi yaşayacaklar. En güçlü tanklarını İzzetin el-Kassam Tugayları Yasin-105 roketleriyle darmadağın ediyorlar. siyonistlerin çok sayıda zırhlı tanklarını vurdular ve çok sayıda siyonist askerlerini öldürdüler. Onlar gerçeği söylemiyorlar. Çok az bir rakam veriyorlar ama binlerce siyonist asker vuruldu. Rabbim o mücahitlere zaferle nasip etsin." dedi.

"Somut adım bekliyoruz"

Gazze'deki Müslümanların söylem yerine eyleme ihtiyacı olduğunu ifade eden Gül-Der Başkan Ferhat Özbadem, "Rabbim Gazze'de mücadele eden kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Müslüman halkların liderlerinin bu süreçte sözlü beyanlardan ziyade fiili olarak, somut olarak Gazze'deki Mazlumların faydasına olacak adımlar atması gerekiyor. Şu anda bir katliamla baş başa kalan Gazze halkının sözlü beyanlardan ziyade somut adımlara ihtiyacı var. Bu noktada yöneticilerin ellerinden geleni yapmaları hem insani hem de İslami bir sorumluluktur." şeklinde konuştu.

"Liderlerin askeri ve mali desteklerini açıklaması lazım"

Müslüman liderlere seslenen vatandaşlardan Hicri Görsoy, "Müslüman halkların liderleri siyonist Yahudilerin Filistin'den defolmaları için gerekli her türlü maddi maddi ve askeri desteği vermelidirler. Müslümanlar orada eziliyor, orada bir soykırım var buna dur demek lazımdır. kesinlikle onların orada barınmaması lazımdır. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi lazımdır. Bu kafirler orada büyük bir zulüm işliyor." dedi.
Konuşma engelli bir vatandaş ise işaret diliyle Gazze'deki Müslümanların yalnız bırakılmaması gerektiğini kaydetti.
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *