image

Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, Gazze'de yaşanan katliamın beraberinde getirdiği insani krizin son bulması için düzenledikleri kermesin gelirlerini, Gazze'deki mazlum ve masum insanlara yollayacaklar.

Her bir öğrenci evde hazırladığı çeşitli yiyeceği kermesin yapıldığı okul bahçesine getirerek, okul öğlencileri ve okul dışından kermese katılan vatandaşlara ikram ederek, elde ettikleri geliri de Gazze'ye yollamak için ayırdı.

"Elde edilen geliri Filsitin'e göndereceğiz"

Konu hakkında açıklamada bulunan Okul Müdürü Abdulkerim Işık, "7 Ekim'den bu yana Filistinli  kardeşlerimiz israilin kurduğu hunharca baskının, eziyet ve zulmün oluşturduğu büyük bir mahrumiyet var. bu anlamda bizle de kardeşleri olarak okulumuzda bir kermes yaparak maddi anlam yardım etmeyi murat ettik. Bu anlamda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz yaptıkları güzel desteklerle bu kermese katıldılar. Buradan elde edilecek gelir de Adıyaman İyilik Der şubesine aracılığıyla Filistin'e göndereceğiz." dedi.

"Bu acıyı bizim de yaşadığımızı ifade etmek istedik"

Gazze'de yaşanan drama sesiz kalınmaması adına ellerinden gelen gayreti ortay koymaya çalıştıklarını dile getiren Işık, "Bu vesileyle elde edilen gelir küçükte olsa ilaç olmak, ek olmak, aş olmak onların acılarını hafifletmek gayretindeyiz, elimizden gelen budur. Öyle eminim ki öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin tamamının gönlünden daha fazlasını yapmak belki fiziksel olarak orada bulunmak geçiyor. ama dünya şartları, konjonktür böyle bir desteği yapmayı gerektiriyor. Biz de bu vesileyle her halükarda yanlarında olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, bu acıyı bizim de yaşadığımızı ifade etmek, işaret etmek, çocuklarımızdaki duyguyu pekiştirmek ortaya çıkarmak ve onların bu noktadaki gayretlerini birlikte yaşamak için bu kemesi düzenledik." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *