image

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran mesajında, “bugün 24 Kasım... En kutsal mesleği icra edenlerin günü. Bugün Öğretmenler Günü... Bugün, sadece bir takvimdeki tarih değil aynı zamanda bilgiyi, umudu ve geleceği yeşerten öğretmenlerimizin özel günü. Bugün öğrencilerin hayatına dokunan, bilgiyi sevgiyle aktaran, ufuklarını genişleten rehberlerimizin günü... Bu özel gün; eğitime adanmışlığın, sabrın, sevginin ve öğrenmeye olan bir inancın ifadesidir.” dedi.

Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu belirten Kurtaran, “bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Eserine kıymet biçilemeyen sanatkâr, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır, öğretmen... Nurettin Topçu'ya göre muallim: "İnsanoğlunu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden, dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır. Öğretmenlik, bedeli maddi hiçbir karşılıkla ölçülemeyecek ulvi bir çabadır." dedi.

Kurtaran mesajının devamında, “‘beşerilikten insanlaşmaya’ ulaşma serüveninde rehber olan öğretmen ulvi bir görev üstlenmektedir. Çocuklarımıza verdiğimiz bilginin davranışa dönüşmesinde onlara rehberlik eder. Onlara düşünmeyi ve sorgulamayı öğretir. Farklı bakış açıları ile bakabilen, öğrendiklerini sorgulayabilen, aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirir. Her şeyin temeline insanı koyup, her öğrencimize bu ilke doğrultusunda yaklaşır. Çocuklarımızı medeniyet dinamiklerimizden aldığımız ilim ve irfanla yoğurup geleceğe hazırlar.” ifadelerine yer verdi.

Kurtaran mesajının sonunda, “Bu duygularla geleceği inşa eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum. Ahirete intikal eden öğretmelerimizi, Şenay Aybüke Öğretmenimizi rahmetle anıyor, emekli ve hala görevi başında bulunan öğretmenlerimize de aileleriyle sağlıkla nice öğretmenler günü diliyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

(İL MİLLİ EĞİTİM - BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *