image

Petrol arama ve üretim faaliyetlerine devam eden TPAO, personel alımı yapacağını duyurmuştu. Batman ve Türkiye’nin tüm illerinden başvuruların kabul edildiği personel alımına ilişkin başvuru sürecinde son güne gelindi.

TPAO’nun işçi alımı ile ilgili yaptığı duyuruda, “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ülkemizin enerji bağımsızlığına giden yolda hız kesmeden arama ve üretim faaliyetlerini sürdürerek, ülkemizin hidrokarbon kaynaklarının milletin emrine sunulması görevini yürütmeye azim ve kararlılıkla devam etmektedir. TPAO’nun yurdun dört bir yanında ve mavi vatanda artan faaliyetlerine bağlı olarak personel ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacın karşılanması için TPAO Merkez Teşkilatına toplam 49 (MYO mezunu) personel alımı yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılacak başvuruların daha önce olduğu gibi, İŞKUR üzerinden yapılan müracaatlardan oluşturulacağı öğrenilirken 49 personel alım ilanında şu ifadeler kullanıldı:

“ALIMLARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

1. Personel alımı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca gerçekleştirilecektir.

2. Başvurular Türkiye İş Kurumunun İl/Şube Müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumu web sitesi www.iskur.gov.tr üzerinden 13.11.2023-17.11.2023 tarihleri arasında 5 gün süreyle yapılabilecektir.

3. Personel alımına ilişkin gerekli şartlar ve kontenjan ekli tabloda sunulmaktadır.”

Bunun dışında adaylardan genel olarak şu şartlar isteniyor:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranıyor.

Ayrıca özel olarak ise,

- 18 Yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak,

- İlgili meslek grupları için gerekli okullardan mezun olmak,

- Seyahat engeli ve arazi çalışmasına mâni hali bulunmamak,

şartları aranıyor.

BAŞVURULARDA KPSS ŞARTI ARANIYOR MU?

TPAO alımlarında öncelikle çalışanların bedensel yeterlikleri ve yukarıda sayılan şartlar dikkate alınıyor. Ayrıca adayların KPSS'de en az 60 puan almış olması isteniyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK? BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Başvurular, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR)  Ankara İl/Şube Müdürlükleri’ne ve Türkiye İş Kurumu web sitesi üzerinden bugün sona erecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *