image

Doğu Türkistanlı Uygur Hareketi'nden bir heyet, HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'yı Meclis'te ziyaret etti.
TBMM Komisyonlar 7'nolu Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen görüşmeye, Uygur Hareketi Kurucu ve İcra Direktörü Rushan Abbas, Abdulhakim Abdulkarim, Serkan Taş ve Mehmet Ali Hafız katıldı.

Komünist Çin rejimi tarafından baskı ve asimilasyon politikalarına maruz kaldıklarını belirten heyet Doğu Türkistanlıların yaşadığı sıkıntıları anlattılar.
Heyeti dinleyen HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Bizim her şeyden önce bir birliğimiz olmadığı için aslında bir yandan siyonistler Filistinli kardeşlerimizi katlediyor ve topraklarını işgal ediyorlar, bir yandan da Doğu Türkistan'daki Müslüman kardeşlerimizi insanlığa sığmayacak muamelelere tabi tutuyorlar. Birlik olmadıkları için de Çin, Rusya, ABD ve yeryüzünde Müslümanlara yönelik bu zulümlere iştirak eden ve teşvik eden her kim olursa olsun gücünü bizim dağınıklığımızdan alıyor. Bizim birlik olmayışımızdan alıyor. Her birimiz bir fayda sağlasın, bize yardım etsin diye dönüp Müslümanlara gideceğimize yine farklı adreslere gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da bizim en büyük utancımız en büyük ayıbımızdır. Bu utanç ve ayıp zulme uğrayan kardeşlerimizin değildir. Zulme ses çıkarmayan ve rahatlığından feragat etmeyen diğer Müslümanların utancıdır." dedi.

Umutsuz olamayacaklarını aktaran Ramanlı, "Umutsuz olamayız ve karamsar davranamayız. Bizden bir şey olmaz diyemeyiz. Hepimiz üzerimizi düşeni yapmak zorundayız. Yerine getirmekle mükellefiz. Neticede biz tarafımızı seçiyoruz. Olmamız gereken yerde olup olmadığımızı Rabbimize hesap vereceğimiz bir güne inanıyoruz. Doğru yerde mi duruyoruz yanlış yerde mi duruyoruz? Zulme mi destek veriyoruz mazluma mı destek veriyoruz? Hakkın tarafında mıyız yoksa batılın tarafında mıyız? diye biz hesap vereceğiz. Hepimiz hesap vereceğiz. Rabbimize de tarihe de hesap vereceğiz. Biz hesabımızı düzgün verebilmenin derdindeyiz. O yüzden sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Bizler sizin dost ve kardeşleriniziz. Kardeşliğin hukuku neyi gerektiriyorsa inşallah onu üzerimize düşeni yaparız. Yetkilerimiz, imkanlarımız ve yeteneklerimiz ölçüsünde inşallah dün olduğu gibi bundan sonra da elimizden geleni yaparız. Belki geçtiğimiz sene itibariyle mecliste yoktuk. Belki sesimiz sizler tarafından da duyulmamış olabilir bilmiyorum. Ama bundan sonra inşallah hem Uygurlu kardeşlerimiz bizim onlara sahip çıktığımızı duyacak ve dünyanın geri kalanı da inşallah duymaya başlayacak. Belki bu da bir uyanışa, bir silkinmeye ve bir dayanışmaya vesile olur. Nihayetinde bu zulümlerin son bulacağı günleri de görürüz." ifadelerine yer verdi.

Görüşmenin sonunda Doğu Türkistanlı heyet tarafından Ramanlı'ya kitap takdim edildi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *